Drogozott, rátámadt egy nőre – videó

Drogozott, rátámadt egy nőre – videó

Bár a polgármester ígéretének megfelelően eltávolították a kábítószereseket a parkból, ahol több mint egy hónapja tanyáztak, a veszélyes alakok továbbra is a környéken tartózkodnak, egyikük egy nőt is inzultált. A lakók tüntetést szerveznek a városháza elé.

NAGYVILÁG 2021. JÚLIUS 1. 15:45

Hetek óta tartja rettegésben Párizs 19. kerületének lakóit az a több száz drogfüggő, akik számára a városvezetés megnyitotta a Jardin d’Eole nevű közparkot, hogy a Stalingrad nevű metróállomás környékét megszabadítsák tőlük. A park környékén lakók élete fenekestül felfordult, pár napja egy kisgyerekre támadt rá egy drogos nő, majd a park területén lévő focipályán fényes nappal egymást lőtték a kábítószeresek. Egy helyi lakos arra panaszkodott, hogy nincsenek a környéken rendőrök és mindennapos az erőszak.

Párizs főpolgármestere, Anne Hidalgo az LCI-nek adott interjújában ígéretet tett rá, hogy június 30-án evakuálják a drogosokat a parkból, ami meg is történt, csakhogy a kábítószerfüggők azóta is a környéken tanyáznak, annyi különbséggel, hogy most nem a parkban vannak, hanem az utcán.

 

A lakosok szerint a helyzet még rosszabb lett, mint volt, a helyzet most már tarthatatlan.

 

 

A park ugyan felszabadult, de a kábítószerfüggők most a bejáratnál, az utcán veszik magukhoz a napi adagjukat, a lakosság attól tart, hogy ha valaki késő este megy haza, megtámadhatják.

 

A helyiek félelme nem alaptalan, a drogosok ugyanis őket sem kímélik, egyikük az utcán inzultált egy kerékpáros nőt, útját állta, majd elkérte a mobilját, de mivel nem kapta meg, arcon köpte a nőt. Mindez fényes nappal történt, az esetről felvétel is készült.

 

A környéken lakók szerint a helyzet tarthatatlan, ezért július 6-ra tüntetést szerveznek a városháza elé, mert szerintük Hidalgo és a rendőrség nem oldja meg a problémát, csak áthelyezi azt. A tiltakozásra minél több embert várnak, nem csak az érintett kerületből, hanem az egész fővárosból.

 

 

 

NAGYVILÁG

Címkék:

drog dealers, drog users, paris