Egy 13 éves lányt erőszakoltak meg az egyiptomi migránsok

A gyerek az egyik iskolatársával sétálgatott az egyik parkban, amikor egy migránsbanda megtámadta őket.

NAGYVILÁG 2024. FEBRUÁR 5. 09:49

Hét egyiptomi migránst tartóztatott le az olasz rendőrség a szicíliai Catania városában, ahol fiatal férfiak megerőszakoltak egy 13 éves iskoláslányt. A diáklány a barátjával sétálgatott az egyik közparkban iskola után, amikor megjelent a fiatal férfiakból álló migránsbanda. Először csak verbálisan sértegették a két olasz gyereket, majd az egyik bevándorló megtámadta őket.

A kislányt hárman egy közeli mosdóba vonszolták, ahol brutálisan megerőszakolták, miközben a banda többi tagja földre teperte az áldozat barátját és megverték.

A diákok a járókelők segítségével menekültek meg, ezután pedig a rendőrség a térfigyelő kamerák, a szemtanúk és az áldozatok segítségével hamar kézre kerítették a migránsokat. A folyamatban lévő nyomozás részeként DNS-mintát is vettek az áldozattól, hogy összehasonlítsák azt a támadók mintájával. Úgy tudni, a banda több tagja az ideiglenes szállására rohant, és azt tervezték, hogy gyorsan elmenekülnek a városból. Közben az is kiderült, hogy a támadók közül is többen kiskorúak még.

A szörnyű támadás országos felháborodást váltott ki, és szombaton több magas rangú politikus, köztük Giorgia Meloni miniszterelnök is kommentálta. „Szeretném kifejezni szolidaritásomat vele és a családjával. Az állam ott lesz, és igazságot fog szolgáltatni” – mondta a kormányfő.

NAGYVILÁG

Címkék:

child rape, italy, migrant