Egyre több színész kritizálja a ideologizált filmeket

A Star Trek egykori főszereplője szerint a sorozat kitalálója forogna a sírjában ha tudná, hogy mi történik az új filmekben.

NAGYVILÁG 2022. JÚLIUS 26. 17:08

Az eredeti sorozatban szereplő William Shatner kifejezte a nemtetszését az új Star Trek sorozattal kapcsolatban egy, a San Diego Comic Con rendezvényen . Shatnert arról kérdezték, hogy szerinte az új Star Trek-sorozatok közül bármelyik vetekszik-e az 1966 és 1968 között játszódott három évaddal, amire a válasza egy egyértelmű „nem” volt.

A Star Trek: Picard című sorozat újabb évadját 2024-ben mutatják be az Egyesült Államokban. Ebben az amerikai bevándorlási hivatalnokokat érzéketlen, gonosz, tekintélyelvű embereknek ábrázolják, akik miatt a Föld egy fasiszta diktatúrává válik, amely elkezdi terrorizálni a galaxis összes idegen lényét.

A Star Trek mellett más filmeket is folyamatos kritika ér amiért politikai tartalmakat visznek a vászonra – ahelyett, hogy szórakoztatnák a közönséget. A Marvel új Thor filmjét például az a kritika érte, hogy túl sok meleg és LMBTQ személy szerepel benne. A rendező Taika Waititi válaszolt a kritikákra, és azt mondta, hogy szerinte mindenki queer, csak más mértékben.

„Mindannyian queerek vagyunk, csak különböző mértékben, és ez dönti el, hogy hol vagyunk a spektrumon. Szerintem az emberekben eleve megvan a melegség egy bizonyos fokozata” -mondta a rendező.

Watiti azt is elárulta, hogy néhány más meleg témájú jelenetet is leforgattak, de azok nem kerültek bele a végső vágásba. A rendező azon is siránkozott, hogy nem volt elég tényleges fizikai meleg szex a filmben.

NAGYVILÁG

Címkék:

critical race theory, film, gender ideology