Egyre többen aggódnak a gazdaság állapota miatt az Egyesült Államokban

Az amerikai választókorú népesség 86 százaléka aggódik a gazdaság helyzete miatt, derül ki egy friss közvélemény-kutatásból, ami arra is rávilágít, hogy a megkérdezettek 61 százaléka szerint a gazdaság helyzete tovább romlott az elnök hivatalba lépése óta.

NAGYVILÁG 2022. DECEMBER 28. 10:54

Az Egyesült Államokban egy felmérés során megkérdezett 1000 potenciális szavazó 86 százaléka azt válaszolta, hogy aggódik a gazdaság miatt, közülük is 60 százalékuknak volt “nagyon erős” az aggodalma. A Rasmussen kutatása során megkérdezetteknek mindössze 13 százaléka válaszolta azt, hogy nem aggódik.

A felmérésből az is kiderült, hogy a magukat függetlennek tartó választók elveszthették a Biden-kabinettel szembeni bizalmukat, ugyanis a 85 százalékuk aggódik a gazdaság helyzete miatt. A demokrata érzelműek körében sem sokkal jobb a helyzet, 81 százalékuk nyilatkozott negatívan. A republikánusoknak pedig az elsöprő többsége, 93 százaléka aggódik.

A szavazók többsége (61 százalék) úgy véli továbbá, hogy az amerikai gazdaság rosszabb állapotban van az egy évvel korábbiakhoz képest. A republikánusok (79 százalék) és a független szavazók (66 százalék) nagyobb valószínűséggel gondolják úgy, hogy a gazdaság az elmúlt évben romlott, mint a demokraták (44 százalék).

Összességében a potenciális szavazóknak csak 36 százaléka értékeli jónak vagy kiválónak Joe Biden elnök gazdasággal kapcsolatos tevékenységét. Közel felük, 47 százalékuk rossz minősítést adott a Biden-adminisztráció gazdasággal kapcsolatban végzett munkájára.

“Mind a republikánusok (78 százalék), mind a független szavazók (51 százalék) többsége rosszul értékeli Bident a gazdasággal kapcsolatban” – áll a felméréshez fűzött jelentésében.

NAGYVILÁG

Címkék:

biden administration, economy, polls