Győzelmi mámorukban szétverték a marokkói focidrukkerek Franciaországot – videók

Győzelmi mámorukban szétverték a marokkói focidrukkerek Franciaországot – videók

Ismét rombolással ünnepelték a marokkói szurkolók csapatuk VB szereplését, ezúttal több francia városban voltak zavargások, holott Franciaország nem is érintett, a spanyolokat győzte le a marokkói futballválogatott.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. DECEMBER 7. 09:46

Újfent sajátságos módon, erőszakkal és rombolással ünnepelték a marokkói focirajongók csapatuk világbajnokságon történő szereplését, több francia városban is zavargások voltak, rendőrökre támadtak és még egy villamost is megrongáltak.

Bár Marokkó legutóbbi VB szerepléséhez, a spanyolok felett aratott győzelemhez Franciaországnak semmi köze, ez szemmel láthatóan cseppet sem zavarta a marokkói focirajongókat, ugyanis a negyeddöntőbe jutást követően gyakorlatilag szétverték egész Franciaországot, több városban is romboltak és erőszakoskodtak.

Damien Rieu jobboldali politikus a Twitteren megosztott felvételén látszik, hogy a marokkói szurkolók ellepték Párizsban a Champs-Élysées sugárutat, zászlót lengetve ünnepeltek.

A marokkói zászló központi helyet kapott az ünneplésben, Amiens városában például a városházára tűzték ki a lobogót, az akciót a nézőközönség lelkesen éljenezte.

A fővárosban nem tartott sokáig a nyugalom, az eleinte békés megmozdulás később összetűzésbe csapott át a Champs-Élysées-n, az ünneplők tüzeket gyújtottak és tűzijátékkal lövöldöztek.

A zavargásnak végül a rendőrök vetettek véget, könnygázt kellett bevetniük a tömeg feloszlatására.

Más francia városokban is történt atrocitás, Lille-ben teljesen elfajultak a dolgok, a marokkói szurkolók az utcán több helyen is tüzet gyújtottak és pirotechnikai eszközökkel lövöldöztek.

A rendbontó marokkói focidrukkerek tűzijátékkal támadtak a kiérkező rendőrökre.

Nizzában is voltak zavargások, itt is tüzeket gyújtottak és tűzijátékkal lövöldöztek a rendbontó marokkóiak, erről szintén Damien Rieu osztott meg egy felvételt a Twitteren.

Szintén Nizzában egy villamost is megrongáltak a focidrukkerek, kövekkel dobálták meg a szerelvényt, Éric Ciotti Alpes-Maritimes megye republikánus képviselője ezzel kapcsolatban azt a költői kérdést tette fel a Twitteren, hogy vajon mindez tényleg Franciaországban történik-e, hozzátéve, hogy zéró toleranciára van szükség a francia törvényeket nem ismerő bűnözőkkel szemben.

A jobboldali Nemzeti Tömörülés nevű párt elnöke, Jordan Bardella szintén elítélte a történteket, a politikus azt írta a Twitteren ezzel kapcsolatban, hogy a rongálás és az erőszak a bevándorlással kapcsolatos több évtizedes engedékenység következménye, amire a határozott fellépés az egyetlen megoldás.

A France Info értesülései szerint a több francia városban történt zavargásokban öt rendőr könnyebben megsérült és 33 személyt vettek őrizetbe.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

damage, france, moroccan people, police attacked, riots, world cup