Itt az újabb őrület a Disney-től: érkezik a homoszexuális Pókember a gyerekeknek

Itt az újabb őrület a Disney-től: érkezik a homoszexuális Pókember a gyerekeknek

Ledobta az atombombát a Disney és a Marvel, amikor bejelentették, hogy nemsokára a boltok polcaira kerül az első meleg Pókember. A képregényrajongók valósággal felrobbantották az internetet a dühös kommentekkel.

NAGYVILÁG 2022. JÚLIUS 1. 11:53

Nem jött be a legújabb progresszív húzása a Disney-nek. A gigacég nyomására ugyanis a Marvel elkészítette az egyik legnépszerűbb szuperhős homoszexuális verzióját, így hamarosan a képregényboltok polcain is találkozhatnak az emberek az első olyan Pókemberrel, aki a férfiakhoz vonzódik. A karakter természetesen ennek megfelelően lett felöltöztetve: „a barátságos és közkedvelt” hálószövő hős ruhája ezekben a történetekben tele lesz fodrokkal és csipkékkel. A készítők „hatalmas meleg megtiszteltetésnek” nevezték, hogy elkészíthették a homoszexuális Pókembert. Csakhogy a rajongók nem osztják az alkotók és a Disney véleményét. Szerintük tönkretették az gyerekek egyik legkedveltebb szuperhősét. „Bárki is találta ki a meleg Pókembert, ki kell rúgni. Ezt senki sem fogja lenyelni. Ennek az ostoba szennynek véget kell vetni!” – írja egy Twitter-felhasználó.

Egy másik pedig azt írta: „Talán a Marvel és a Disney még nem kapta meg az üzenetet: elutasítjuk a homoszexualitás és a transzgenderizmus társadalomra kényszerítését! Nincs szükségünk egy meleg Pókemberre. Ne feledjétek, mi vagyunk a többség, és a pénztárcánkkal támogathatunk vagy lerombolhatunk titeket!”

Volt, aki gúnyosan gratulált a Marvel képregénykiadónak és azt írta, hogy „a Marvel elérte a csúcspontját, és bármit megtesz, hogy pénzt keressen. Bármit, kivéve azt, hogy egy jó történetet elmeséljen és eredeti ötletekkel álljon elő. Szomorú” – jegyezte meg a kommentelő.

Egy másik felháborodott rajongó szerint „jó, hogy Stan Lee már nem láthatta ezt”. Pókember és rengeteg más karakter is a néhány éve elhunyt Stan Lee-hez fűződik.

Mások is arra utaltak, hogy Stan Lee forogna a sírjában, ha ezt látná. De volt aki felszólította a Disney-t hogy hagyja végre abba az ámokfutását, mert „nem kell minden hőst homoszexuálissá vagy biszexuálissá változtatni. Hagyják abba a gyerekkorom tönkretételét” – fűzte hozzá az egyik képregényrajongó.

Ezt a véleményt más is kifejtette: egy Facebookon megjelent komment szerint „a Disney mindent tönkretesz, amihez hozzáér, ez csak egy újabb példa”.

Korábban már a V4NA is beszámolt arról, hogy a Disney folyamatosan veszít a részvényei értékéből, mióta a floridai gyermekvédelmi törvény ellen uszít és háborúzik. A világvállalat szerint ugyanis minél korábban el kell kezdeni a gyerekek érzékenyítését. Ennek érdekében egyébként egy külön munkacsoportot is létrehoztak, amely azért felel majd, hogy minél több LMBTQ karakter jelenjen meg a mesékben.

Miközben az Egyesült Államokban egyre több helyen jogszabályokkal korlátozzák a nemváltoztatás korhatárát és az ehhez szükséges gyógyszerek hozzáférhetőségét, a Disney az alkalmazottai és azok családjai számára létrehozott egy olyan programot, amely lehetővé teszi, hogy hozzáférjenek ezekhez az eljárásokhoz. Egy Twitterre kikerült belső videóban a Disney egyik munkatársa azt magyarázza, hogy miként segítheti a vállalat a nemek közti átmenetet. “Ezt a munkát annak érdekében végezzük, hogy az alkalmazottaink és azok családtagjai hitelesen és büszkén fejezhessék ki nemüket a vállalatunknál. Tájékoztatást adunk nekik a nemváltoztató eljárásokról is”.

A gyerekek körében is népszerű karaktereket egyre szélesebb körben váltják fel a transznemű, biszexuális és homoszexuális mesehősök. Az utóbbi hónapokban már a szülők is egyre inkább megelégelték, hogy a Disney az ideológiai irányvonalát az üzleti politikájába is beleépíti. A Disney hatalmas üzletei közé tartoznak a filmstúdiók, a műsorszóró és kábeltelevíziós hálózatok, a streaming szolgáltatások és a kiskereskedelmi termékek, ezeket pedig elkezdték bojkottálni a családok. Az eddig hűséges Disney-fogyasztók szerint “a vállalat körül az elmúlt években elszabadult a pokol”, és most már úgy vélik, hogy

“a vállalat gyakorlatilag minden területén – a filmektől kezdve a streaming-szolgáltatások műsorain át a vidámparkokig és a szórakoztatóipari és médiakonglomerátum egyéb kínálatáiig – baloldali politikai programot követ”.

A szülők és nagyszülők arra buzdítják az embereket, hogy mondják le a különböző Disney-szolgáltatásokat.

“Walt forogna a sírjában, ha látná, mit csinál mostanában a cége. Itt az ideje, hogy a háztartásodat minden Disney dologtól megtisztítsd”

-mondta az egyik szülő a Fox Newsnak. Patti Garibay szerint a Disney “már nem egy biztonságos menedék a családok számára, hanem inkább egy erkölcsi iránytű nélküli környezet” – tette hozzá. Egy Tennessee állambeli apuka pedig azt mondta,

“Újdonsült apaként úgy döntöttem, hogy nem teszem ki a gyermekemet a Disney termékeinek – semminek, amit sugároznak, sem a vidámparkoknak. Annyi más egészséges lehetőség van számára…idővel megengedem neki, hogy megnézze a régebbi Disney-filmeket DVD-n, amelyeken én nevelkedtem – ezek olyan értékeket tanítottak, amelyekre a gyerekeknek szükségük van, és amelyeket meg is tudnak érteni, például a hűséget, a barátságot, az akadályok leküzdését és a család szeretetét”.

NAGYVILÁG

Címkék:

disney, lgbt ideology, marvel, spiderman