Körlevélben utasította a minisztériumokat a kormányfő az energiatakarékosságra

Körlevélben utasította a minisztériumokat a kormányfő az energiatakarékosságra

A miniszterelnök a kormány valamennyi tagjához eljuttatott körlevelében a légkondicionálást, fűtést, sőt a fenntartható mobilitást érintő intézkedések végrehajtását szorgalmazza, arra kérve mindenkit, hogy csak akkor kapcsolják be az irodában a klímát, ha az épületben 26 foknál melegebb van.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. JÚLIUS 26. 18:48

A francia kormány példát akar mutatni az energiatakarékosság terén, ezért Élisabeth Borne miniszterelnök egy, a minisztereknek és államtitkároknak címzett körlevélben különböző intézkedések betartására szólította fel őket.

A francia kormányfő arra kérte a közigazgatási szerveket, a minisztériumokat, a közszolgáltatókat, hogy az épületeikben csak akkor használjanak klímaberendezést, ha a beltéri hőmérséklet meghaladja a 26 fokot. A kormányfő javasolja továbbá, hogy ne hagyják készenléti állapotban az elektronikus eszközöket és mindenképpen kapcsolják le a világítást, ha nincs rá szükség.

A miniszterelnök a téli időszakra gondolván arra kéri az államigazgatási szerveket, hogy az épületeket szereljék fel termosztáttal, a fűtést pedig csak akkor kapcsolják be, ha az irodák hőmérséklete 19 fok alatt van, a légkondicionálás vagy fűtés idején pedig zárják be a lakosság számára nyitva álló épületek ajtaját.

Élisabeth Borne a munkába járás költségeinek lefaragására is tett javaslatot, megemlítve a telekocsizást, a kerékpározást vagy az elektromos autó használatának lehetőségét.

Levele végén a kormányfő megjegyezte, hogy a minisztériumok főtitkárai ismertetni fogják az energiatakarékosságra vonatkozó terveket és arra is felhívta a figyelmet, hogy az intézmények által szervezett vagy szponzorált rendezvények szintén legyenek energetikai szempontból példaértékűek.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

elisabeth borne, energy sobriety, france, temperature