Kötelező lesz a védőoltás a fegyveres erőknél

Kötelező lesz a védőoltás a fegyveres erőknél

Kötelezővé teszik a koronavírus elleni védőoltást a német katonaságnál, a Bundeswehrnél. Az intézkedés több mint 180 ezer embert érint.

NAGYVILÁG 2021. NOVEMBER 25. 16:30

Kötelezővé teszik a német katonák számára a koronavírus elleni védőoltást, közölte a védelmi minisztérium, az érintkezés több mint 180 ezer embert érint.

A döntést hosszas vita előzte meg, a vizsgálóbizottság azonban a héten zöld utat adott az intézkedésnek a katonákra vonatkozó törvényre hivatkozva. Eszerint a fegyveresek kötelesek elviselni az orvosi kezelést, ha az fertőző betegség megelőzésére vagy kezelésére irányul.

A jövőben azoknak a katonáknak, akik megtagadják a fertőző betegségek elleni védőoltások felvételét, fegyelmi eljárással kell szembenéznie.

A Bundeswehr tájékoztatása szerint a hadseregben már eddig is kötelező volt a tetanusz, diftéria, gyermekbénulás, kanyaró, mumpsz és rubeola elleni védőoltás. Mint írják, a katonák a laktanyákban, tábori szállásokon vagy egyéb kiküldetéseken gyakran sokan tartózkodnak kis alapterületű helyiségekben, ezért kiemelten fontos ügyelni arra, hogy a fertőző betegségek ne terjedhessenek el köztük.

NAGYVILÁG

Címkék:

bundeswehr, coronavirus, germany, vaccine