Küzdenek a határkerítéssel a migránsok – videó

Küzdenek a határkerítéssel a migránsok – videó

Ha nem lenne a határkerítés, migrációs válság lenne az országban – reagált a honvédelmi miniszter a kerítéssel kapcsolatos kritikákra.

NAGYVILÁG 2021. OKTÓBER 16. 13:48

Mariusz Błaszczak lengyel honvédelmi miniszter Twitter-bejegyzésben hangsúlyozta a lengyel–fehérorosz határon hónapok óta épülő kerítés fontosságát. Reagált az ideiglenes kerítést kifogásoló hangokra is, azt írta: „Ha nem lenne a kerítés, (…) a 2015-ös migrációs válsághoz hasonló helyzet állt volna elő Lengyelországban”.


A honvédelmi miniszter beszámolója szerint jelenleg több mint 3 ezer katona védi a lengyel–fehérorosz határt. Az ideiglenes határkerítést a lengyelek júliusban kezdték el építeni, a határszakaszon kialakult súlyos migrciós nyomás miatt.

Dominik Tarczynski, a jobboldali-konzervatív Jog és Igazságosság Párt (PiS) európai parlamenti képviselője szombaton videót tett közzé, amely jól illusztrálja a határon kialakult helyzetet. A felvételen több migráns látható, amint megpróbálja megrongálni a határon lévő szögesdrótkerítést. Azt is hallani, amint az illegális migránsok a lengyel határőröknek azt kiabálják: Németországba akarnak menni.