Lecsapna a konzervatív kormány a nők között versenyző transznemű férfiakra

Sajtóértesülések szerint a kormány olyan szabályozást fog kidolgozni, amivel megtiltanák, hogy a férfinak született sportolók részt vegyenek a női versenyeken.

NAGYVILÁG 2023. JANUÁR 18. 13:48

Michelle Donelan kulturális miniszter sajtóértesülések szerint arra készül, hogy a különböző sportesemények női versenyeiről kitiltsák a férfinak született transznemű versenyzőket. Donelan meghívta az Egyesült Királyság sportegyesületeinek felső vezetőit egy találkozóra, a tervei szerint pedig ezen az eseményen szeretne nyomást gyakorolni rájuk.

Sajtóinformációk szerint a miniszter józan ésszel akarja megközelíteni a kérdést, és az alapvető biológiai tényezőket akarja figyelembe kell venni, hogy megőrizzék a sportversenyzés legfontosabb értékét, az egyenlő feltételek mellett történő teljesítményt.

Bár a feltételezett szigorítást valószínűleg sokan megkönnyebbüléssel fogadják majd a női sportágak képviselői, hamar óriási ellenállás alakulhat ki a lobbisták, és az LMBTQ aktivisták részéről. Az is kérdéses, hogy a kormány hogyan kívánja kezelni ezt a helyzetet, hiszen a konzervatív politikusok gyakran nem akarnak közbelépni, amikor a gender lobbi valamilyen botrányt csap. A brit kormány például alig tett észrevehető lépéseket a transz ideológia terjedése ellen az egészségügyben és az igazságszolgáltatásban sem.

Egy transznemű nő például megerőszakolta a szobatársát egy kórházban. Miután az áldozat jelentette az esetet, a tisztviselők állítólag azt mondták a rendőrségnek, hogy nemi erőszak nem történhetett, mivel a helyszínen nem voltak férfiak, csak nők.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender ideology, lmbtq, trans, united kingdom