Lelőttek egy életpárti aktivistát, fokozódik a gyűlölet

A 84 éves nő éppen az abortuszt ellenző röplapokat osztogatott, amikor fényes nappal, a nyílt utcán lelőtték.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 28. 13:59

A Right to Life Michigan egy sajtóközleményében jelentette be, hogy az egyik aktivistájukat lelőtték, miközben egy háztól távozott egy heves beszélgetés közben.

“Az áldozat nem ismerte a lövöldöző személyazonosságát vagy indítékát, még mindig lábadozik a lőtt sebből, és névtelenséget kért, amíg a bűnügyi nyomozás folyik. Az ügyben az állami rendőrség nyomoz” – tette hozzá a közlemény.

A nő a Michigan államban éppen tárgyalt harmadik törvényjavaslat ellen kampányolt, amellyel lényegében érvénytelenítenének egy 1931-es törvény, ami megtiltotta és szabályozta az abortuszt. Szórólapokat osztogatott és házról házra járt, amikor hátba lőtték.

Az utóbbi hónapokban egyre többször támadták meg az abortuszt elutasító szervezeteket és aktivistákat azóta, hogy állami hatáskörbe került vissza az abortusz szabályozása.

Csak 2022. június 25-én, a legfelsőbb bíróság döntését követő napon nyolc templomot, nyolc terhességi központot és egy kormányzati épületet rongáltak meg a szélsőségesek. Ezekre a támadásokra azonban nem reagált érdemben a Biden-adminisztráció.

Az olyan radikális abortuszpárti aktivistákból álló csoportokkal sem veszik fel a harcot a bűnüldöző szervek, mint a Ruth Sent Us, akik rendszeresen keresztényellenes retorikát használnak. A Jane’s Revenge, amely országszerte számos támadásért vállalta a felelősséget, többször is célba vett egyházakhoz kötődő terhességi központokat és templomokat.

NAGYVILÁG

Címkék:

abortion, activist, pro life