Méltatta az energiaügyi miniszter az állam elhibázott politikáját

A tárcavezető egy interjúban méltatta azt a politikát, ami 2035-re betiltaná a nem elektromos gépjárművek eladását, miközben az állam folyamatos energiabehozatalra szorul.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 6. 10:55

Jennifer Granholm, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere méltatta Kalifornia állam javaslatát, amely szerint 2035-ig be kell tiltani a nem elektromos járművek értékesítését és azt mondta, hogy a terv országos modellé válhat.Granholm azonban a jelek szerint elfelejtette, hogy Kalifornia államban annyira le van terhelve az elektromos hálózat, hogy a felhasználókat arra kérték, hogy ne töltsék az elektromos járműveket csúcsidőben. Ennek fényében több mint érdekes az a cél, hogy az elkövetkező években egyre több elektromos autó közlekedjen az utakon.

Amikor egy műsorban ezt felvetették, Granholm azt válaszolta, hogy 2035 nagyon messze van, addig pedig még rengeteg kapacitást lehet hozzáadni a hálózathoz. Mindeközben Kalifornia államban egyre súlyosabb az energiahiány, ennek megoldására pedig eltolták az állam legnagyobb erőművének, az El Diablo atomerőműnek a bezárását is. Akkora a probléma, hogy az energiaszolgáltató spórolásra szólították fel az embereket.

Bár Kalifornia rendelkezik a világon az egyik legambiciózusabb tervekkel, ami szerint hamarosan az állam teljes energiaellátását zöldenergiával kívánják fedezni, a gigaberuházások ellenére várhatóan ezek a tervek akadozni fognak és egyre nehezebb lesz megvalósítani azokat az energiaválság és az infláció miatt.

NAGYVILÁG

Címkék:

california, energy crisis, green energy