Menekülnek a lakosok a demokraták által vezetett településekről

Az ingatlanos cég felmérése szerint a demokrata vezetésű településeken akarják eladni a legtöbb ingatlant, míg a republikánusok által uralt helyekre akarnak a legtöbben költözni.

NAGYVILÁG 2023. ÁPRILIS 26. 11:03

2023 januárja és márciusa között az első tíz terület között, ahonnan az emberek el akartak költözni, olyan városok szerepeltek, mint San Francisco, New York City, Los Angeles, Washington, Seattle, Chicago – derül ki a Redfin lakóingatlanok közvetítésével foglalkozó vállalat elemzéséből.

Ugyanakkor a többnyire republikánus vezetésű államok városaiban a lakásvásárlók növekedését tapasztalták. A tíz legjobban keresett területből öt floridai város volt. A másik öt legnépszerűbb település az arizonai Phoenix, a nevadai Las Vegas, a kaliforniai Sacramento, a texasi Dallas és a texasi Houston volt.

Amint arról már a V4NA is beszámolt, az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatalának sajtóközleményéből kiderült, hogy a népességfogyás már korábban elkezdődött egyes területeken. Ebben a tekintetben a vezető megye Los Angeles volt, amely 90 704 embert veszített el már 2021 és 2022 között is. Az Illinois állambeli Cook megye – ahol Chicago városa található – ugyanebben az időszakban 68 314 embert veszített.

A legnagyobb népességnövekedéssel rendelkező megye az arizonai Maricopa megye volt, amely Phoenixet foglalja magában, és a texasi Harris megye, amelynek központja Houston. A tíz legnagyobb népességnövekedést elkönyvelő megye közül hat Texasban található, a megyék lélekszáma összesen 209 182 fővel bővült.

A népességnövekedés további nagy nyertesei Florida államban találhatók. A Népszámlálási Hivatal jelentése szerint Polk, Lee és Montgomery megyék együttesen 92 848 fővel nőttek már 2021-ben is.

A kaliforniai Public Policy Institute adatai szerint a gazdasági körülmények, az emelkedő lakhatási költségek, és a Kalifornia legnagyobb városait rettegésben tartó hajléktalanság volt a fő hajtóereje az állam népességcsökkenésének. A szomszédos államok, Indiana és Wisconsin mellett a fő államok, ahová a lakosok menekültek tehát Texas, Florida és Arizona voltak. A jelentés a munkahelyeket, a lakhatást és az adópolitikát nevezte meg a fő tényezőkként.

NAGYVILÁG

Címkék:

democrats, republicans, statistics, united states of america