Egyre többen költöznek ki a baloldali vezetésű városokból

A népszámlálási adatok szerint leginkább a demokrata vezetésű városok fogynak, míg a republikánusok által irányított térségekben növekszik a népesség.

NAGYVILÁG 2023. ÁPRILIS 13. 16:59

Az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatalának sajtóközleményéből kiderült, hogy a népességfogyás tekintetében a vezető megye Los Angeles volt, amely 90 704 embert veszített el 2021 és 2022 között. Az Illinois állambeli Cook megye – ahol Chicago városa található – ugyanebben az időszakban 68 314 embert veszített.

A legnagyobb népességnövekedéssel rendelkező megye az arizonai Maricopa megye volt, amely Phoenixet foglalja magában, és a texasi Harris megye, amelynek központja Houston. A tíz legnagyobb népességnövekedést elkönyvelő megye közül hat Texasban található, a megyék lélekszáma összesen 209 182 fővel bővült.

A népességnövekedés további nagy nyertesei Florida államban találhatók. A Népszámlálási Hivatal jelentése szerint Polk, Lee és Montgomery megyék együttesen 92 848 fővel nőttek.

A kaliforniai Public Policy Institute adatai szerint a gazdasági körülmények, az emelkedő lakhatási költségek, és a Kalifornia legnagyobb városait rettegésben tartó hajléktalanság volt a fő hajtóereje az állam népességcsökkenésének. Az adatok szerint 2020 és 2022 között összesen nagyjából félmillió ember hagyta el az államot.

A szomszédos államok, Indiana és Wisconsin mellett a fő államok, ahová a lakosok menekültek tehát Texas, Florida és Arizona voltak. A jelentés a munkahelyeket, a lakhatást és az adópolitikát nevezte meg a fő tényezőkként.

NAGYVILÁG

Címkék:

population, republicans, united states of america