Orbán Viktor a FINA elnökével tárgyalt a vizes világbajnokság nyitónapja előtt

Orbán Viktor a FINA elnökével tárgyalt a vizes világbajnokság nyitónapja előtt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Huszain al-Muszallamot, a vizes sportok nemzetközi szövetsége (FINA) elnökét, aki a magyarországi rendezésű vizes világbajnokságra érkezett Budapestre.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 17. 10:50

Februárban jelentették be, hogy a japán Fukuoka visszalépése után Budapest ad otthont a 2022-es vizes világbajnokságnak. A FINA korábbi közleménye szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Huszain al-Muszallam FINA-elnök állapodott meg a vb-ről. A magyar főváros 2017 után másodszor ad otthont a nemzetközi versenysorozatnak. A nemzetközi szövetség a budapesti vb-ről hozott döntését azzal indokolta, hogy ezzel a sportolók lehetőséget kapnak arra, hogy idén nyáron is egy világméretű eseményen szerepeljenek.

A két hétig tartó sporteseménynek Budapest három vidéki nagyvárossal, Szegeddel, Debrecennel és Sopronnal közösen ad otthont. A mintegy 2300 sportoló öt sportágban, több helyszínen mutathatja meg, mire képes, köztük a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és a Duna Aréna medencéiben, valamint a Lupa tavon is.

 

NAGYVILÁG

Címkék:

fina, Hungary, viktor orban, world cup