Orbán Viktor: Magyarországon jó élni és jó dolgozni

Orbán Viktor miniszterelnök a XV. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján hétfőn Budapesten mondott beszédet. Kedden a közösségi oldalán ezzel kapcsolatban videót tett közzé, amelyben arról beszél: Magyarországon jó élni és jó dolgozni.

NAGYVILÁG 2022. ÁPRILIS 26. 16:18

A munkának és szakmunkának van jövője Magyarországon, akinek van tudása és szakmája, illetve kellő bátorsága, hogy mindezt felhasználja, annak nincs mitől tartania a nehezebb időkben sem – ezt hangoztatta a magyar miniszterelnök a hétfői XV. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján Budapesten. A témához kapcsolódóan megosztott keddi rövid videóban arról beszélt: Magyarországon jó és érdemes is élni és dolgozni.

„A hely, ahol élünk, a hazánk, az egyik legjobb hely Európában” – fogalmazott.

Felidézte: Magyarországon az elmúlt években gyorsan nőttek a bérek, új gyárak, telephelyek, új termelési központok nőttek ki a földből, amelyek most mind a fiatalok szaktudására, munkájára számítanak. Orbán Viktor beszélt a pályakezdőket és az őket alkalmazó cégeket megillető adókedvezményről, valamint a családalapítás, az otthonteremtés támogatásáról is.

Aki ma Magyarországon a munkájából szeretne megélni, annak lesz munkája, lesz otthona és „biztonságos környezetben nevelheti fel a gyermekeit a világ legszebb országában” – jelentette ki a miniszterelnök. Azt üzente a magyar fiataloknak: „Nem fogtok ennél jobb ajánlatot kapni egyetlen más országtól sem – azok ráadásul még csak nem is a hazátok”.