Országszerte zavargásokkal telt a hétvége, sokan megsérültek

Egyre nagyobb a feszültség a nyugat-európai országokban, az emberek szinte minden héten összetűzésbe kerülnek a rendőrséggel.

NAGYVILÁG 2023. MÁRCIUS 7. 17:07

A hétvégén több német városban is zavargások törtek ki, amelyek során az emberek a rendőrökkel is összecsaptak. Többek között Hamburgban, Brémában és Essenben randalíroztak fiatalok, amint azt a közösségi médiában keringő videók is mutatják. A videókon főként fiatal migráns férfiak láthatók.

Hamburgban a Reternity divatmárka állítólagos akciója miatt tört ki az utcai harc. A márka a közösségi oldalakon azt hirdette, hogy hétvégén a hanza városban fog ruhát osztogatni. A beszámolók szerint azonban a szervezőnek a kérdéses napon nyoma sem volt. A tömeg emiatt erőszakos tüntetésbe kezdett. A hamburgi rendőrség szerint petárdákkal és üvegekkel támadtak a rendőrökre. A fiatalok állítólag járókelőket is zaklattak. Több rendőr is megsérült az összecsapásokban, az egyikük egy jódarabig alkalmatlan lesz a szolgálatra.

@lbn.nancy @RETERNITY #hamburg #040 #zuviel ♬ Originalton – N

A Reternity ezzel szemben ragaszkodik ahhoz, hogy az esemény valóban megtörtént, a helyzet azonban a nagy tömeg miatt hamar kicsúszott az irányításuk alól, ezért időközben lefújták azt.

Eközben Brémában a Cinespace multiplexben is zavargás tört ki, ott a mozitermek legjobb ülései miatt alakult ki rendbontás, fiatalok két csoportja csapott össze az ülőhelyekért – késekkel és gázspray-vel támadtak egymásra.

Szombaton Essenben is idő előtt befejeztek egy mozielőadást. A vendégek állítólag felálltak a vetítés közben, átmásztak az üléseken és édességeket dobáltak a nézőtéren. A 40 rendbontó többszöri felszólításra sem volt hajlandó elhagyni a mozitermet, ekkor a rendőrségnek kellett közbelépni. A hatóság szerint nem kizárt, hogy egy őrült trendről volt szó, amely a TikTokon terjed és ami ilyen őrültségekre készteti a fiatalokat. Hamburgban, Bochumban és Lüdenscheidben is voltak hasonló esetek.

NAGYVILÁG

Címkék:

germany, police, violance