Radikális, rendőrellenes férfi által vezetett csoportot támogat a BLM

A csoport több mint 200 ezer dolláros támogatásban részesült 2021-ben. A csoport vezetője a közösségi médiában rendszeresen osztja meg a hatóságokkal kapcsolatos igencsak szélsőséges véleményét. Egyik posztjában például hősnek nevezett egy a börtönből évtizedekkel ezelőtt megszökött, rendőrök elleni véres támadások miatt elítélt nőt.

NAGYVILÁG 2022. MÁJUS 26. 15:42

Mintegy 200 000 dollárt adományozott a Black Lives Matter mozgalom a 2021-es évben egy chicagói csoportnak, amelyet egy olyan rendőrellenes aktivista vezet, aki többször is disznóknak nevezte a rendőröket, valamint több esetben is támogatta a rendőrellenes zavargásokat.

Richard Wallace, aki az Equity and Transformation (EAT) nevű fekete aktivista csoportot vezeti, számos rendőrellenes tüntetést is szervezett. A Wallace által 2018-ban alapított csoport a honlapja szerint egy társadalmi igazságossággal foglalkozó nonprofit szervezet. Elsődleges céljuk a társadalmi és gazdasági egyenlőség elérése az informális gazdaságban dolgozó fekete munkavállalók számára.

Wallace, a közösségi médiában rendszeresen osztja meg igencsak szélsőségesnek tűnő véleményét a rendőrségről. „Vadásznak ránk, és bármilyen ürügyet felhasználnak arra, hogy felemeljenek egy rudat, és véget vessenek az életünknek. Ezért kell megszabadulnunk ezektől a rohadékoktól, és átvenni az irányítást a közösségünk felett, mert nem fognak megmenteni minket.” – írta például egyik posztjában a férfi.

2020-ban Wallace megosztott egy posztot, amelyben örömét fejezte ki, hogy Minneapolis városában a BLM zavargások során felgyújtottak egy rendőrséget. Egy másik rendőrellenes posztjában Williams Assata Shakur, a híres nyugati parti rapper, Tupac Shakur nagynénje kapcsán nyilvánult meg. Assata Shakur az 1970-es 80-as években került fel az FBI legkeresettebb bűnözőinek listájára, miután megszökött a börtönből, ahova azért került, mert egy olyan csoportot vezetett, amely több bűncselekményt, többek között bankrablásokat és rendőrellenes, kivégzés szerű támadásokat követett el. Miután hívei megszöktették a börtönből, menedékjogot kapott Kubában és ott telepedett le. A nő a kommunista állam politikai berendezkedését csodálta, Fidel Castrót pedig az elnyomottak hősének nevezte. Vele kapcsolatban az alábbiakat írta Wallace:

„Assata az első nő lett az FBI legkeresettebb bűnözőinek listáján. El akarják hallgattatni a hőseinket!”- írta a rendőrellenes aktivista.

Az Equity and Transformation közösségi médiaoldalai is hemzsegnek a rendőrellenes hozzászólásoktól. A BLM által 2021-ben a csoportnak juttatott mintegy 200 ezer dolláros támogatás ugyanakkor csak töredéke volt annak a 25 millió dollárnak, amelyet a BLM 2021-ben az adóbevallása szerint különböző szervezeteknek kiosztott.

NAGYVILÁG

Címkék:

black lives matter, lmbtq, united states of america