Rasszistának nevezték a bolttulajdonost, mert a bűnözőkre panaszkodott

Egy németországi bolttulajdonost rasszistának neveztek, amiért panaszkodott, hogy a migránsok tömegesen fosztogatják a boltját. Egy baloldali politikus szerint a migránsoknak joguk van lopni.

NAGYVILÁG 2024. JANUÁR 2. 13:21

Az élelmiszerboltot vezető Gatzke a Bildnek nyilatkozva arról beszélt, hogy a tolvajok, akik a legtöbbet lopnak, és hatalmas megpakolt szatyrokkal távoznak fizetés nélkül, a legtöbbször migránsok, akiknek körülbelül az egyharmada tunéziai.

Mint a Bild riportjából kiderült, az egyik szupermarketből egy férfi 140 eurónyi árut lopott el, de olyan esettel is találkoztak, amikor 300 euró értékben próbált valaki lopni.

„A táskában szeszes italok voltak: vodka és likőrök. Ezek muszlimok – vajon tovább akarták adni az alkoholt?” – tette fel a kérdést Gatzke, azzal is kiegészítve:

„Mire kell valakinek 10 tengeri keszeg és ennyi garnéla? Senki sem lop ennyit azért, mert éhes”.

Gatzke megjegyezte, hogy az elkövetők még a bevásárlószatyrokat is ellopják.

Többen azonban rasszizmust kiáltottak, amiért Gatzke elmondta az igazságot a tolvajokról.

Ferat Kocak, a német Die Linke baloldali párt képviselője szerint a bűnözőknek joga van lopni, mert a kormány nem ad nekik elég segélyt, hívja fel rá a figyelmet a Modernity hírportál.

Azt mondanám, hogy az emberek visszakapják, ami jár nekik

– írta Kocak a közösségi oldalán a Bild riportjára reagálva. Mint fogalmazott: „Az egyik központi probléma az, hogy a hatóságok túlterheltek, és sok menekült még azt sem kapja meg, amire a megélhetéshez szüksége van”.

Szerinte több segélyt kellene, hogy kapjanak a migránsok, hogy „önállóan élhessék az életüket”.

NAGYVILÁG

Címkék:

crime, germany, migration, shop