Rasszistának nevezték Drew Barrymore-t, amiért örült az esőnek

Rasszistának nevezték Drew Barrymore színésznőt, amiért kitett a TikTokra egy videót, amiben örül az esőnek. A videója azért lett rasszista, mert hasonlít egy, a feketék által használt, "frolicking tiktok" elnevezésű trendre.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 28. 13:31

A sztárszínésznőt, Drew Barrymore-t rasszistának titulálták, miután egy TikTok-videót posztolt, amelyen az esőben sétál. A videóról egy ultraliberláis felhasználó azt állítja, hogy a fekete férfiak által használt egyik trendet másolta le, ezzel pedig kulturális kisajátítást követett el.

A Libs of TikTok csütörtökön posztolta a videót, amelyben a TikTok felhasználó azt mondta, hogy Barrymore egy olyan gyarmatosító mintapéldája, „aki nem tiszteli és elutasítja a fekete alkotók által felállított határokat”.

„Amikor csak tudsz, menj ki az esőbe! Ne hagyjátok ki a lehetőséget” – mondta a színésznő a videóban, amire a liberális aktivista úgy reagált, hogy „mindketten tudjuk, hogy képes vagy élvezni az esőt anélkül, hogy lefilmeznéd és kiposztolnád a TikTok-ra”. A felhasználó ezek után azzal folytatta, hogy Barrymore a videójával olyan embereket támogat, akik csak azon dolgoznak, hogy semmibe vegyék a fekete alkotókat.

„És most te is egy vagy ezek közül az emberek közül” – tette hozzá.

A kérdéses TikTok trend egyébként májusban bukkant fel, és a lényege, hogy fekete férfiak vidáman rohangálnak a mezőkön vagy más természeti környezetben. Barrymore videója viszont csupán azt ábrázolja, ahogy mosolyogva sétál az esőben. A #blackmenfrolicking trendet elindító videót @thexsadxoptimistic posztolta májusban. A felhasználó egy mezőn fut keresztül, nevetve és azt kiabálva, hogy „ó, Istenem, egy mezőn futok keresztül!”.

A hashtaget több mint 600 ezerszer használták a platformon, ahol egyre többen csatlakoznak a trendhez.

NAGYVILÁG

Címkék:

blm, critical race theory, racism