Reménytelen a helyzet a bevándorlók miatt a városközpontban – állítják a rendőrök

Reménytelen a helyzet a bevándorlók miatt a városközpontban – állítják a rendőrök

A Milánóban tapasztalható, tarthatatlan állapotokról nyilatkozott egy rendőr, aki elmondta, hogy a központi pályaudvar és annak környéke ellenőrizhetetlenné vált, kollégáival ott napi szinten kockáztatják az életüket. Szerinte a terület a migránsok enklávéja lett, a helyzet pedig politikai megoldást kíván.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 30. 08:38

Milánóban egyre inkább kicsúszik a hatóságok kezéből az irányítás a központi pályaudvar közelében, ahol fokozatosan átveszik a hatalmat az illegális bevándorlók, akik többnyire zsebtolvajlásból, rablásból és kábítószer-kereskedelemből élnek. Emellett egyre gyakoribbak a fegyveres összecsapások is a városnegyedben, amiknek a központi pályaudvar a fő helyszíne.

„Elmondom mi történik egy átlagos estén. A műszak gumibotokkal és pajzsokkal indul, amiket mindig kéznél kell tartani, mert a főpályaudvar – különösen a szökőkutak közelében – gyakorlatilag több országból származó bevándorlók enklávéjává vált. Etnikumok és nemzetiségek olvasztótégelye, amely ellenőrizhetetlen, pusztító helyzetet teremt. Az emberek szabadon üzletelnek, sokszor üvegekkel, kövekkel ütik egymást. De a helyzet nem változik a nap többi részében sem, ugyanezek az esetek ismétlődnek meg fényes nappal is”

– mondta Pasquale Griesi milánói rendőr, aki megjegyezte hogy kollégáival napi szinten kockáztatják az életüket.

„A probléma valódi oka az ellenőrizetlen illegális bevándorlás, aminek következtében kialakult az általunk „milánói enklávénak” nevezett terület, ahol az illegális bevándorlók élnek. Amíg a teret és környékét a hőségben is rohamfelszerelésbe öltözött férfiak őrzik, akik bármikor készen állnak a beavatkozásra, addig a helyzetet ellenőrzés alatt lehet tartani. Amint azonban a mozgó egységek eltűnnek a helyszínről, jönnek a késelések, rablások és kábítószeres üzletek”

– tette hozzá a férfi, aki azt is elmondta, hogy egy-egy intézkedést követően minden ott folytatódik, ahol a rendőrök véget vetettek a dolgoknak.

„A probléma megoldása politikai beavatkozást igényelne, de sajnos Olaszországban továbbra is szabad bejutást biztosítanak a migránsoknak”

– mondta a rendőr.

NAGYVILÁG

Címkék:

italy, migration, milano