Rendőrök sérültek meg az erőszakos tüntetések során

Hat rendőr sérült meg a napokban az erőszakos tüntetések során a nagyvárosban, amit az antifasiszták szerveztek.

NAGYVILÁG 2023. FEBRUÁR 20. 09:17

A rendőrség és az antifasiszta gyilkos Alfredo Cospito hívei közötti összecsapások során hat rendőr megsérült. A szélsőségesek házi készítésű robbanószereket és más tárgyakat dobáltak az intézkedő rendőrökre. A támadásokat követően tizenegy radikális tüntetőt tartóztattak le, akik közül néhányan a milánói anarchista szcéna tagjaiként már ismertek voltak hatóságok előtt, míg mások Torinóból, Trentóból és más területekről érkeztek.

Az FSP állami rendőrségi szakszervezet az erőszakos cselekmények nyomán az utcai terrorizmus elleni törvények bevezetését követelte. Valter Mazzetti, az FSP állami rendőrség főtitkára elítélte az erőszakot.

„Évek óta kérjük, hogy körvonalazódjon egy olyan jogszabály, amely előrevetíti és megbünteti az erőszakos tüntetőket, és megfelelő eszközöket biztosít számunkra a következő gerillaháború megállításához és megelőzéséhez”

– mondta Mazzetti.

 

Riccardo De Corato, Giorgia Meloni miniszterelnök pártjának képviselője kijelentette, hogy hajlandó törvényjavaslatot benyújtani a parlamentben az utcai terrorizmus ellen.

A hétvégi erőszakos cselekmények csak a legutóbbiak, amelyek Cospito éhségsztrájkjához kapcsolódnak, és mindössze két héttel azután történtek, hogy Milánóban és Rómában anarchisták rendőrökre és rendőrautókra támadtak a szélsőbaloldali terrorista támogatására, aki egy tisztviselő lelövéséért és egy kadétlaktanya felrobbantásáért tölti büntetését.

NAGYVILÁG

Címkék:

antifasist, italia, milano, protest