Rettegnek az áramszünettől, megrohamozták a kempingboltokat

A téli áramkimaradások lehetősége miatt az elmúlt napokban drasztikusan megugrott a kempingfelszerelések értékesítése.

NAGYVILÁG 2022. DECEMBER 10. 17:19

Tűzhelyek, lámpák, hősugárzók. A kempingfelszerelések eladása az elmúlt napokban robbanásszerűen megnőtt, mivel sok francia fél az áramkimaradástól ezen a télen. Az emberek attól tartanak, hogy nem tudnak majd világítani vagy fűteni az otthonukban.

„Saját logisztikát fogunk létrehozni, hogy az egyes üzletek közötti szállításokat vagy a beszállítóinktól érkező nagyobb megrendeléseket elvégezzük”

mondta a francia CNEWS csatornának az egyik párizsi szaküzlet kempingrészlegének vezetője, tekintettel a vásárlói kereslet növekedésére.

„Vettem egy edénymelegítőt. Ha egyszer áramszünet lenne, akkor így is tudok főzni, kávét melegíteni” – mondta az üzlet egyik vásárlója.

Azonban nemcsak ezekre a kisgépekre nő a kereslet, hanem egyeseknél még nagyobbakra is. Az ágazatban dolgozó szakemberek szerint augusztus óta a generátorok értékesítése is robbanásszerűen megugrott.

Ahogy arról a V4NA a minap beszámolt, december 8-án este Párizs több kerülete teljes sötétségbe borult, az áramellátás pedig nagyjából 15 percig nem állt helyre. Az áramszünet csúcspontján 125 ezer háztartás maradt villamos energia nélkül.

A villamos energia elosztásával foglalkozó cég szerint a 3., 4., 5. és 14. kerületet is érintette a hatalmas áramszünet. A francia rendszerüzemeltető, az RTE a Twitter-fiókján közzétett üzenetében üzemzavarra hivatkozott.

NAGYVILÁG

Címkék:

blackout, crisis, energy, france