Szintet lépett a nőgyűlölet New Hampshire-ben, már férfit választanak szépségkirálynőnek – videó

Szintet lépett a nőgyűlölet New Hampshire-ben, már férfit választanak szépségkirálynőnek – videó

A szépségverseny eredménye alapján az államban vagy elfogytak a szép nők, vagy pedig kritikus szintre jutott a nemi alapú diszkrimináció.

NAGYVILÁG 2022. NOVEMBER 10. 11:49

Egy transznemű, erősen túlsúlyos férfi lett a Miss America szépségverseny egy elődöntőjének győztese. Brían Nguyen biológiai férfi a korona és a cím mellett a 10 ezer dollár értékű „Miss Greater Derry” főiskolai ösztöndíjat is megkapta.

Honlapja szerint a Miss Greater Derry Ösztöndíjprogramot 1986-ban alapították azzal a céllal, hogy ösztöndíjakat biztosítsanak a Greater Derry területén élő 17 és 24 év közötti fiatal nőknek, elismerve kiemelkedő teljesítményüket az iskolai alkalmasság, tehetség, jellem és közösségi szolgálat terén.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brían Nguyen (@missgreaterderrynh) által megosztott bejegyzés

A Miss Greater Derry ösztöndíjas szépségverseny a Miss America szépségverseny egyik előversenye. A program honlapja nem naprakész, de a 2017-es verseny versenyzőinek azt írták, hogy egy 10 perces interjún és egy tehetségbemutatón kell megmérettetniük magukat, ezen kívül vizsgálják estélyi ruhás megjelenésüket, fizikai alkalmasságukat és egy egy fürdőruhás versenyen is meg kell mérettetniük magukat. Nem világos, hogy a verseny programja azóta változott-e.

NAGYVILÁG

Címkék:

miss america, trans, united states of america