Többet költenek az éttermek biztonsági őrre, mint bérleti díjra

Annyira elharapódzott a bűnözés Washingtonban, hogy az éttermeseknek különféle biztonsági intézkedéseket kell tenniük, hogy megtartsák vendégeiket, alkalmazottjaikat és az üzletüket is.

NAGYVILÁG 2023. DECEMBER 30. 15:31

Bo Blairnek 11 étterme van Washington DC-ben, többek között egy taco-standja, a Surfside Taco. A Fox News-nak arról számolt be, hogy heti 4000 dollárt költ a hely biztonságára.

„Gondoljon csak bele, magán biztonsági őrök egy taco standnál. Ez olyan, mint a vadnyugat”

– fogalmazott az amerikai csatornának.

Mint elmondta, olyan súlyosan megnövekedett a bűnözés mértéke a városban, hogy már nem csak azért aggódik, hogy kirabolják, vagy hogy a vendégeit inzultálják majd.

Meg kell fizetnünk a biztonságért, hogy az alkalmazottak is biztonságban érezzék magukat. Ha valamilyen erőszakos incidens történik, akkor az alkalmazottak távoznak, nagy a fluktuáció, és időt és pénzt kell fordítanunk további képzésekre. Ez egy ördögi kör – tette hozzá.

Mary Rusciano, akinek egy népszerű pizzériája van, másképp kezeli a bűnözési hullámot.

„A legfontosabb dolog az, hogy alig tartunk valamit raktáron – a készletek minimálisak” – mondta el az Axios D.C. washingtoni hírportálnak. Kiemelte, igyekeznek kevés készpénzt az üzletben tartani. „Inkább adok egy pizzát ingyen, mint hogy megkockáztassam, hogy legyen készpénzem a helyszínen” – tette hozzá.

Aaron McGovern, akinek a városban régóta voltak vendéglői, nemrég bezárta az összes üzletét.

Miután több tízezer dollárt veszített betörések miatt, és megtámadták az alkalmazottjait is, úgy döntött, olcsóbb, ha lemond az éttermeiről.

Donna Redman, a Whole Armour Executive Protection and Security Services biztonsági cég üzleti ügyekért felelős ügyvezető igazgatója szerint ugyanakkor a bűnözési hullám nagyon jót tett az üzleti életnek.

Korábban hírességeknek és nagy eseményeknek, például a polgármester avatóbáljának nyújtott szolgáltatásokkal keresték a pénzüket, de most üzletek őrzésével tesznek szert a legnagyobb bevételre.

„A tömegek kezelésétől a bűnmegelőzésig jutottunk el” – mondja.

Óránként 25-45 dollárt kérnek egy biztonsági tisztért, attól függően, hogy milyen az étterem típusú az étterem, és a tisztek fel vannak-e fegyverezve.

A DC-törvény korlátozza, hogy egy biztonsági tiszt mit tehet. Csak magánhelyiségeken belül tartózkodhatnak, és csak „megelőzhetik” a bűnözést (ajtóellenőrzés, tömegek vizsgálata gyanús tevékenység miatt, vagy ittas vendégek kikisérése). A létesítményeken kívül a fővárosi rendőrkapitányság (MPD) területe található. Bár Redman szerint lehetővé teszik, hogy fegyvertelen őrök elkísérjék a személyzetet az autóikhoz, de meg van kötve a kezük, ha valami baj van.

NAGYVILÁG

Címkék:

crime, restaurant, washington d.c.