Tragédia a tűzijátékon Franciaországban, egy testvérpár életét vesztette – videó

Tragédia a tűzijátékon Franciaországban, egy testvérpár életét vesztette – videó

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére elhunyt, miután eltalálta őket egy lövedék a francia nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékon. Egy további személy is megsérült. Az ügyben nyomozást indítottak gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

NAGYVILÁG 2022. JÚLIUS 15. 10:12

Tragédiával végződött a francia nemzeti ünnep alkalmából, július 14-én este tartott tűzijáték a Franciaország nyugati részén lévő Cholet nevű településen. Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, miután eltalálta őket egy felrobbanó pirotechnikai eszköz, és egy további személy is megsérült.

A Le Figaro értesülései szerint a baleset nem sokkal este 11 óra után történt, amikor eddig tisztázatlan körülmények között felrobbant egy lövedék.

A CNews hírportál úgy tudja, hogy a testvérpár mintegy ötven méterre volt a kilövési ponttól, amikor eltalálta őket a lövedék. A lap arról is beszámolt, hogy a történtek ellenére nem szakították félbe a tűzijátékot, ám a tömeget feloszlatták, miután befejeződött. Mintegy 70 tűzoltó érkezett a helyszínre, hogy biztosítsák a területet és megakadályozzák a tűz kialakulását.

A város polgármestere, Gilles Bourdouleix elmondta, hogy az önkormányzat már évek óta dolgozik együtt a tűzijátékot szervező szakemberrel és eddig soha semmi gond nem volt. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomozást rendeltek el.

 

NAGYVILÁG

Címkék:

accident, death, fireworks, france