Transzneműek tiltakoztak a fürdők nemi alapú megkülönböztetése ellen

Transzneműekből álló BLM-párti zenekar tiltakozott egy fürdő előtt, amiért a spa alkalmazottjai nem rég a nőknek fenntartott részből elküldtek egy transznemű nőt.

NAGYVILÁG 2021. AUGUSZTUS 2. 14:36

A transzneműekből álló zenekar a tiltakozás keretében élőben lépett fel a Los Angeles-i spa előtt. A fürdő azután került középpontba, hogy a múlt hónapban a látogatók kérésére az alkalmazottak kiküldtek egy transznemű, de férfi nemi szervekkel rendelkező nőt az uszoda nőknek fenntartott részlegéből.

Az esettel kapcsolatban összesen öt nő tett feljelentést a Los Angeles-i rendőrségen. Az egyik feljelentést tevő nő még azt is szóvá tette, hogy a trnansznemű nő teljesen meztelenül lépett ki a jakuzziból, és teljesen tisztán láthatóvá vált férfi nemi szerve, ami őt felzaklatta és megijesztette.

“Los Angeles város a miénk nem a fasisztáké! Queers Bash Back”, írta a zenekar az Instagram-bejegyzésében, ahol a tiltakozó előadást népszerűsítették. A Queers Bash Back egy mozgalom neve, amely “elutasítja a heteronormatív asszimilációt, és az emberek teljes felszabadulása mellett áll”.

A zenekar transzfóbnak nevezte az összes olyan politikust és LMBTQ-szervezetet, amelyek nem ítélték el, vagy nem tettek nyilatkozatot a fürdőben történtekkel kapcsolatban.

A június végén történt incidens után több tiltakozást is rendeztek a fürdő területén. A spa-t támogató demonstrálókat az antifasiszták fegyveresei megtámadták, egy nőt leszúrtak, egy egyházi személynek pedig szétvertek egy gördeszkát a fején.

A vallásos tüntetők és a feminista demonstrálók július 17-én is tüntettek a fürdő előtt annak érdekében, hogy a kizárólag nőknek fenntartott terek védelmét szorgalmazzák.

Az egyik tiltakozáson egy anya arról is beszámolt, hogy a hatéves kislányát több mint egy éve hozta el a fürdőbe, amikor is a női részleg egyik pezsgőfürdőjén kellett egy férfival osztozniuk, ami megrendítő élmény volt számukra állítása szerint.

NAGYVILÁG

Címkék:

california, gender theory, transgender