Transzneműségről és szexről szóló könyvet reklámoznak kisgyerekeknek

TikTok videóban, és újságcikkekben reklámoznak gyerekeknek szóló szexuális felvilágosító könyveket, amelyekben többek között a maszturbációt magyarázzák el a gyerekeknek, de szó esik a transzneműségről is.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 3. 14:41

Egy amerikai általános iskola igazgatója nemrég öt éves diákok körében népszerűsített egy olyan könyvet, amelyben a kislány főszereplő nemet akar váltani. Stacey DeCorsey, az Excelsior Általános Iskola igazgatója egy videót tett közzé az iskola közösségi oldalán, amelyben felsorolja, milyen könyveket ajánl a diákoknak nyári olvasmányként. A könyvek között szerepelt Erica Silverman Jack (nem Jackie) című képeskönyve, amelyet az óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánlanak.

A könyv, amelyet a GLAAD, egy civil médiafigyelő szervezet adott ki, egy kislány küzdelmét mutatja be.

„Ebben a szívmelengető képeskönyvben egy nagy testvér rájön, hogy kishúga, Jackie nem szereti a lányos ruhákat és a tündéreket, ugyanis a nyakkendőket és a bogarakat szereti! Vajon képes lesz elfogadni, hogy Jackie inkább Jack-ként azonosítja magát? Jackie nem szereti a hosszú haját sem, és inkább szeretné, ha Jacknek hívnák”

-olvasható a könyv leírásában. A történet végén természetesen mindenki elfogadja, hogy a kislány bizony kisfiú.

DeCorsey „fenomenális olvasmánynak” nevezte a nemváltásról szóló könyvet, illetve hozzátette, hogy az iskola médiaközpontjába is bekerül a kötet. Azonban az Excelsior Általános Iskola Facebook-oldalán az eredeti bejegyzést a felháborodás miatt törölték, és DeCorsey egy bocsánatkérő videót is közzétett.

„Szeretnék bocsánatot kérni, ha bárki kényelmetlenül érezte magát a könyvajánlóim miatt. Az egyik könyv, amelyről konkrétan beszéltem és amely sokakat felháborított a közösségünkben, a transznemű diákjaink támogatását célozta, akiket gyakran figyelmen kívül hagynak és félreértenek az iskolákban. Tudatni szeretném mindenkivel, hogy ez nem kötelező olvasmány a diákok számára. Egyszerűen csak egy javaslatnak szántuk azoknak a családoknak, akik ilyen típusú forrásokat keresnek”- mondta az igazgató.

Az elmúlt időszakban nem ez volt az egyetlen eset, amikor kisgyerekeknek szóló, erősen szexualizált könyveket népszerűsítettek. A The Times több alkalommal is reklámozta a „Sex is a Funny Word”, azaz a „Szex egy mókás szó” szerzőjét, Corey Silverberget és munkásságát. Egy internetes cikkből kiderül, hogy

a szerző 17 évesen kezdett el dolgozni egy szexshopban. Silverberg apja szexuálterapeuta volt, és a gyerekének a Lovecraftban, Észak-Amerika első női tulajdonú szexjátékboltjában talált munkát, ahol eladóként dolgozott a kiskorú lány. A Toronto Star megjegyezte, hogy a szexbolt egyébként több workshopnak is otthont adott, többek között olyanoknak, amelyeken meztelen felnőttek szexuális aktusokat imitáltak a gyerekek előtt.

Silverberg könyveiben az illusztrációs képek között gyakran előfordulnak a nemiszervek is.

NAGYVILÁG

Címkék:

children, critical race theory, education, gender ideology, lmbtq, trans