50-100 ember lézeng a baloldali párt tüntetésén Budapesten

50-100 ember lézeng a baloldali párt tüntetésén Budapesten

A Momentum Mozgalom nevű baloldali párt tiltakozást hirdetett Budapesten a Sándor-palotához azt követően, hogy Novák Katalin köztársasági elnök bejelentette: aláírta az egyik adónem módosításáról szóló törvényt.

POLITIKA 2022. JÚLIUS 18. 23:11

A Momentum a felhívásában a Sándor-palota elé hívta az embereket, a rendőrök sorfala miatt azonban a résztvevők nem tudták azt megközelíteni. Ebben az épületben található Novák Katalin köztársasági elnök irodája is. A tüntetést amiatt szervezték, mert Novák Katalin aláírta a kisadózó vállalkozások tételes adózása – röviden kata – módosításáról szóló törvényt.

A Magyar Nemzet azt írja:

a helyszínen Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke egyeztetett a rendőrökkel, a Telex baloldali lap kérdésére pedig, hogy mi a tervük a kialakult helyzetben, azt mondta: még várnak egy kicsit, hogy többen összegyűljenek, aztán majd meglátják, hogyan tovább. A 444 című baloldali lap beszámolója szerint Gelencsér – miután nagyon kevesen jöttek el – azt állította, hogy ez egy spontán demonstráció.

Az Origo című online lap pedig azt írja, hogy a tüntetők láthatóan tanácstalanul téblábolnak és zavarja őket, hogy néhány napja még pár százan tüntettek, de már napról napra kevesebben vannak.

 

POLITIKA

Címkék:

failure, Hungary, prostest