A baloldali főpolgármester tudott az Action for Democracy adománygyűjtéséről

A budapesti városvezetőt az egyik magyar szerkesztőség riportere kérdezte az ellenzéki pártok külföldi finanszírozásáról. Karácsony Gergely szerint csak „civil szervezetek” kapták meg a tetemes összeget.

POLITIKA 2022. NOVEMBER 30. 19:26

Karácsony Gergely tudott az Action for Democracy adománygyűjtéséről – erről osztott meg videót a Mediaworks alapján a Mandiner.

A magyar portál azt írja, a főpolgármester beismerte a finanszírozást, viszont továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy nem az ellenzéki pártok, hanem csak „civil szervezetek” kapták meg a több mint hárommilliárd forintos támogatást. Az összeg nagyságáról viszont saját bevallása szerint nem tudott a főpolgármester.

Ahogyan arról mi is több esetben beszámoltunk, a magyarországi baloldal kampányához hárommilliárd forint támogatás érkezett külföldről az Action for Democracy szervezeten keresztül. Néhány napja egy videóból az is kiderült, hogy a hivatalos adománygyűjtő felületük szerint mindössze tizenegy személy adta össze ezt az összeget, és nem több ezer mikroadományozó, ahogyan azt állították. Az is egyértelművé vált, hogy az adakozóknak nem kellett megadni az útlevélszámot a felajánlások befizetéséhez, és már az sem vitás, hogy a pénz nem valamiféle kultúraváltáshoz, hanem a magyar választásokhoz kellett.

POLITIKA

Címkék:

action for democracy, budapest, hungarian opposition, Hungary, v4