A woke venné át az uralmat a lengyel iskolákban

Voltak már olyan időszakok a történelemben, amikor a vallást kiszorították az iskolákból, leszedték a kereszteket, üldözték a katolikusokat és meggyilkolták a papokat. Lengyelországban most újból beköszönhet egy ilyen időszak.

POLITIKA 2024. JÚNIUS 26. 07:13

A lengyel tantervnek az identitás és a nemzetiség területén kellene tartalmasnak lennie, ehelyett mindenféle álismeretekben gazdagnak, és egy progresszív kozmopolitát kíván létrehozni Donald Tusk baloldali kormánya, mindezt létrehoznia mindenféle erkölcsi jellegű korlátok nélkül – írja a Wpolityce lengyel hírportálon Marzena Nykiel politikai kommentátor. Kiemelte, hogy ilyen körülmények között nincs helye a vallásóráknak, legalábbis így gondolkodik a lengyel kormány, amely a hittant szívesen helyettesítené szexuális felvilágosítással és genderlobbival. Az illetékes oktatási tárca ezt ugyanolyan elszántsággal fogja szorgalmazni, mint az egészségügyi miniszter a 15 évesek számára a recept nélkül kapható esemény utáni tablettákat – tette hozzá. Megjegyezte:

„Hasonló elszántsággal a ma miniszteri pozícióban lévő LMBTQ-aktivisták olyan gyűlöletbeszédre vonatkozó rendelkezéseket fognak bevezetni, hogy a józan ész bármilyen megnyilvánulása bűncselekményként üldözhető legyen”.

A szerző szerint a lengyel kulturális örökség és a lengyel nemzeti identitás elleni neomarxista támadás rohamosan felgyorsult – az állami struktúrák lebontása, a törvények lerombolása, a társadalom demoralizálása, az oktatás tönkretétele, az egyház meggyalázása és befolyásának gyengítése, valamint a tekintély eltiprása.

Marzena Nykiel úgy véli, érthetetlen, hogy miért ennyire elszánt Donald Tusk kormánya, hogy az ateizmus felé sodorja az országot. Kiemelte:

A bolsevikok már felismerték, hogy az állami oktatás erőteljes eszköz az új kommunista mentalitás kialakításának befolyásolására. Az oktatás átalakítására az általuk kitalált módszereket ma is aprólékosan alkalmazzák a felvilágosodás szabadsága és a globális haladás nevében. A latin és a filozófia így idővel eltűnt az állami iskolákból, és az elméletek új irányt vettek, amelyben az oktatás és a nevelés posztmodern megközelítése egyre inkább eltorzította az iskola funkcióit. 2008-ban Magdalena Środa professzor a Lengyel Pedagógusok Szakszervezetének teljes egyetértésével felvázolta egy új oktatás vízióját, amely a keresztény etika normáival való szembeszegülést és a „hazafias sztereotípiák reprodukálásának” megszüntetését célozza.

Azzal érvelt, hogy a liberális reform legfontosabb feladata egy új társadalomkép kialakítása, amelyet új iskolai tantervekben kell megvalósítani

– idézte fel Marzena Nykiel, majd hozzátette, hogy ma ez a vízió lendületesen belép a lengyel valóságba. De a kozmopolitizmus nem elég, hiszen most teret kap a genderizmus, a woke.

POLITIKA

Címkék:

donald tusk, lgbt, poland