Brüsszeli képviselő: „Gatya állapotban” van a magyar ellenzék

Gatya állapotban van az ellenzék – ezekkel a szavakkal illette a magyar balliberális összefogás pártjait Ujhelyi István EP-képviselő egy beszélgetésben, ahol Deutsch Tamás, kormánypárti EP-képviselővel vitázott.

POLITIKA 2022. AUGUSZTUS 28. 12:01

Egy rendezvényen vitázott egymással a Magyar Szocialista Párt EP-képviselője, Ujhelyi István és Deutsch Tamás, FIDESZ EP-képviselője.

A magyar HírTV tudósítása kiemelte: Deutsch szerint fontos kérdés, hogy a 21. században, amikor Magyarország előrelépéséről van szó, Magyarország és az Európai Unió viszonyáról hogyan gondolkodnak. Szerinte csakis a magyar szuverenitás megtartása szempontjából szabad gondolkodni, ugyanakkor Ujhelyi kritikátlan Brüsszellel szemben.

Az MSZP EP-képviselője azt válaszolta: kifejezetten azon az oldalon van, hogy Magyarország lépje túl a határait, ami azonban nem ellentétes azzal, hogy ezt az Európai Unió berkein belül látja megvalósíthatónak.

Az eseményen Ujhelyi István a magyarországi balliberális összefogás pártjairól szólva kitért arra is, hogy szerinte

gatya állapotban van az ellenzék.

Az MSZP-s európai parlamenti képviselő hozzátette: szeretné megérteni a jobboldalt, mert hárommillió ember szavazott a Fideszre. Arról ugyanakkor még nem döntött, indul-e a 2024-es EP-választáson.

 

 

POLITIKA

Címkék:

european parliament, Hungary, istvan ujhelyi, mep, tamas deutsch