Eltörölné a gyermekvédelmi törvényt és megszüntetné a rezsicsökkentést a baloldali miniszterelnök-jelölt

Eltörölné a gyermekvédelmi törvényt és megszüntetné a rezsicsökkentést a baloldali miniszterelnök-jelölt

A baloldali jelölt eltörölné a gyermekvédelmi törvényt, ezzel pedig kiszolgáltatná a legvédtelenebbeket a számukra káros propagandának. A miniszterelnök-jelölt megszüntetné a rezsicsökkentést is, erről többször beszélt. Kifejezetten károsnak tartja a családok életét rendkívül megkönnyítő segítséget.

POLITIKA 2022. JANUÁR 1. 12:38

A magyar baloldali miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter megszüntetné a rezsicsökkentést, ha hatalomra kerülne, erről többször beszélt, kifejezetten károsnak tartja a családok életét rendkívül megkönnyítő segítséget. Különösen a nyugat-európai rezsipánik idején veszélyes a baloldali jelölt ötlete.

A Mediaworks Hírcentrumának összefoglalójából kiderül, Márki-Zay Péter leginkább úgy csökkentené a rezsit, hogy arra kér mindenkit: télen kevesebbet fűtsenek.

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje szinte minden nap előáll egy megszorító ötlettel, nincs ez másként a rezsi, az energiaárak témája kapcsán sem. A politikus már többször beszélt arról, hogy eltörölné a rezsicsökkentést, egyenesen ostobaságnak tartja.

„Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni” mondta Márki-Zay.

Azt is mondta: a rezsicsökkentés káros, mert “ennek iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre is. Az igazságosság szempontjából is”.

A rezsicsökkentés azonban komoly segítség a magyar családoknak, ennek köszönhetően havonta átlagosan 32 ezer forintot (kb.90 euro) spórolhatnak meg így.

Márki-Zay Péter ugyanakkor tudja, legalábbis tudni véli, hogyan kell rezsit csökkenteni valójában: fűtsenek kevesebbet az emberek – javasolta ezekben a hideg napokban. Mint fogalmazott: „Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni.”

Márki-Zay Péter szerint ostobaság a magyar családokat segítő rezsicsökkentés

A baloldali jelöltnek hasonló gondolatai voltak a benzinárakról is.

„Amikor felment a kétszeresére a benzin ára, az okos amerikaiak nagy autók helyett kisebbet vagy hibridet vettek, és nem egyesével, hanem akár hárman mentek együtt munkába”, osztotta meg személyes tapasztalatait Márki-Zay a Blikkben, ezt javasolva a magyar családoknak is.

A gondolat egyébként hasonlóságot mutat azzal az esettel, amikor a nyáron, egy nyilvános sajtóeseményen Karácsony Gergely, Budapest balliberális főpolgármestere a hatalmas dugókra panaszkodóknak csak annyit válaszolt: szálljanak ki az autóból, ha problémájuk van a dugókkal.

Márki-Zay Péter a rezsicsökkentés kapcsán arról is beszélt, hogy szerinte a kormánypárt, a Fidesz-féle rezsicsökkentés fenntarthatatlan. „Lehetetlen megállítani a világpiaci árakat a határon. A megoldás az épületszigetelés, megújuló energiatermelés és energiahatékonyság”, fogalmazott a baloldal jelöltje. „Mi Hódmezővásárhelyen 77 százalékkal csökkentettük az idősek otthonának rezsiköltségeit. Ezt energiahatékonysági fejlesztésekkel sikerült elérni: napelemek adják az áramot, napkollektorok termelik a meleg vizet, falszigeteléssel és nyílászárócserével pedig csökkentettük az energiafelhasználást”, világított rá Márki-Zay Péter még december elején, egy megmosolyogtató Facebook-bejegyzésében, emlékeztet a MediaWorks Hírcentruma. A hasonló kijelentések kapcsán rendre hozzátette, hogy az állampolgárok fogyasszanak kevesebbet, akkor kisebb lesz a rezsiszámla.

A jó tanácsok mellett egyébként arra nincs válasza a jelöltnek, hogy a polgárok pontosan mikor, miből és hogyan tegyék energiahatékonnyá otthonaikat, a baloldalnak erre vonatkozó kidolgozott programja nem létezik, jegyzi meg a Hírcentrum. Mint írják, a lényeg, hogy ahogy főnöke, az exminiszterelnök Gyurcsány Ferenc, maga Márki-Zay is folyamatosan a rezsicsökkentés ellen kampányol.

 

Eltörölné a gyermekvédelmi törvényt is

A baloldali jelölt eltörölné a gyermekvédelmi törvényt, ezzel pedig kiszolgáltatná a legvédtelenebbeket a számukra káros propagandának, emlékeztet a Hírcentrum.

Márki-Zay Péter még december elején nyilatkozott a köztévé Híradójának, és egyértelművé tette, hogy kormányra kerülve eltörölné a gyermekvédelmi törvényt. A magyar jogszabály a kiskorúakat védi a szexuális fejlődésüket befolyásoló, például a nemváltoztatást népszerűsítő médiatartalmaktól is. A törvény megtiltja, hogy az iskolákban a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak. Az M1-nek adott nyilatkozatában Márki-Zay ostoba kérdéseknek nevezte a gyermekvédelmi törvény megvédéséről szóló népszavazás témáit. Gyakorlatilag elismerte, hogy beengedné az iskolába a gyerekek számára káros propagandát, és ezzel megszüntetné a szülőknek azt a jogát, hogy ők dönthessenek a gyermek neveléséről és jövőjéről.

A gyermekvédelmi törvényt számos aggasztó nemzetközi tendencia hívta életre, ezekről a V4NA is részletesen beszámolt.

Az Origo hírportál is emlékeztet: az LMBTQ-lobbi az utóbbi években egyre több olyan tartalmat próbált a gyermekekre erőltetni, amelyben népszerűsítik például a nemváltást. Mindezt a legváltozatosabb formában teszik, mint például a mindenki által elérhető Youtube-on, különféle mesekönyvekben vagy olyan streamingszolgálatókon keresztül, mint a Netflix. Nyugat-Európában és a tengerentúlon egyre kisebb korban kezdik az úgynevezett érzékenyítést, több olyan fénykép is bejárta a magyar és a világsajtót, amelyeken transznemű személyek olvasnak fel óvodákban, vagy tartanak érzékenyítő beszélgetéseket, foglalkozásokat. Az eredmény: jelentősen megnőtt a nemváltó beavatkozások száma a világon, de elsősorban Észak-Amerikában és Nyugat-Európában.

Mára a fiatalok tinédzserkorban számos európai országban ingyenesen kaphatnak hormonkezeléseket. Már a hormonterápiának is lehetnek visszafordíthatatlan hatásai, egy esetleges műtét eredményét pedig már nem lehet visszacsinálni, hiába gondolják meg magukat utólag sokan. Fontos adalék, hogy a híradások szerint a nemváltó beavatkozások számával azok száma is jelentősen megnőtt, akik később megbánták a beavatkozásokat.

Márki-Zay Péter a BBC-nek nyilatkozva azt is kifejtette, hogy megválasztása esetén engedélyezné Magyarországon a melegházasságot. Közölte: ez nincs ellentétben hitével – hiszen katolikusnak vallja magát – ugyanis a polgári házasság egy polgári jogi aktus. Gyurcsány Ferenc egyébként már a 2014-es választások előtt arról beszélt, hogy megválasztása esetén engedélyezné. Nyilvánvaló: a Brüsszelnek való, gondolkodás nélküli megfelelési vágy mellett pontosan Gyurcsány miatt beszélt erről. Hiszen jelöltsége és egész politikai sorsa saját oldala, a baloldal legerősebb frakciójától, a Demokratikus Koalíciótól függ.

Mint ismert és mint ennél a kérdésnél is látszik: ahogy a rezsicsökkentés eltörlése vagy a migránsok beengedése gondolatánál is, Márki-Zay Péter folyamatosan a főnöke, Gyurcsány útmutatása szerint nyilatkozik.

POLITIKA

Címkék:

child protect law, Hungary, peter marki-zay