Félidős választások: Biden és a demokraták a kartellek üzleti partnerei?

Félidős választások: Biden és a demokraták a kartellek üzleti partnerei?

Blake Masters, az arizonai republikánus szenátorjelölt azt mondta, hogy ellenfele, Mark Kelly szenátor és Joe Biden elnök átadta a déli határokat a bűnbandáknak és a kartellnek.

POLITIKA 2022. NOVEMBER 7. 11:43

Blake Masters a déli határon kialakult válságot és az ebből eredő drogáradatot a Joe Biden és Mark Kelly demokrata szenátor által képviselt politikának tulajdonította. Úgy véli, hogy az, ami a déli határon és környékén kialakult, nem véletlenszerű válság, hanem olyasmi, amit Joe Biden és a demokrata törvényhozás okozott a felelőtlen politikájával. Hozzátette hogy Mark Kelly mindenkinél többet tett Joe Biden megsegítéséért.

„Joe Biden és Mark Kelly feladta a déli határunkat, a szuverenitásunkat. Átadták azt a mexikói narkoterrorista drogszervezeteknek. Olyanok, mintha üzleti partnerek lennének”

– jelentette ki a republikánus jelölt, aki felidézte hogy Biden elnök első intézkedései között szerepelt az, hogy leállította a déli határon épülő kerítést, nem kevés pénzt elszórva ezzel és migránsok millióinak megadva a lehetőséget hogy ellenőrizetlenül belépjenek az Egyesült Államok területére. Ezzel együtt visszavonta az összes olyan sikeres intézkedést, amely segítette a helyi bűnüldöző szerveket és a határőrséget. Masters szerint mára a kartellek évente mintegy tizenhárom milliárd dollárt keresnek az emberkereskedelemmel, ami sokszoros annak, ami Donald Trump elnöksége alatt volt.

„Ha a mexikói drogterroristák, a kartell tagjai szavazhatnának ezen az amerikai szenátusi választáson, száz százalékuk Mark Kellyre szavazna”

– jegyezte meg Blake Masters.

Az USA déli határainak mentén lévő közösségekben a fentanil nevű droghoz köthető halálesetek száma mintegy nyolcszáz százalékkal megugrott, mióta Joe Biden hivatalba lépett, és a demokrata kormányzás ideje alatt megsokszorozódott az USA-ba csempészett fentanil mennyisége is.

Arizonában rendkívül szoros lesz a verseny a félidős választáson, hiszen az elmúlt héten több közvélemény-kutatás is azt mutatta, hogy Masters és Kelly holtversenyben vannak.

POLITIKA

Címkék:

arizona, elections, usa