Íme a magyarországi dollárbaloldal – videó

Példátlan választási botrány, a rendszerváltás óta eltelt időszak egyik legnagyobb külföldi beavatkozási kísérlete – akár így is minősíthető az az akció, amelyben az Egyesült Államokból majdnem kétmilliárd forinttal támogatták ismeretlenek a magyar baloldalt az idei választási kampány idején.

POLITIKA 2022. NOVEMBER 11. 18:21

A tavaszi magyarországi országgyűlési választás során sérülhetett az ország szuverenitása: Munkában a titkosszolgálatok, nyomoz a rendőrség, nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hangzik el abban a videóban, amit a Magyar Nemzet állított össze. De mi is az a dollárbaloldal?

A Magyar Nemzet most egyperces videóban foglalta össze, mit lehet tudni eddig az ügyről. A hivatalos és más adatokból kiderül, hogy egyes amerikai demokrata körök miként garantáltak a hazai baloldalnak a pénz mellett technológiai támogatást és kampányolási ismereteket, stratégiát is az április választások előtt.

A jelek szerint megdöbbentő tengerentúli erő mozdult meg az Orbán-kormány megbuktatásáért.

„Az összes pénz bement egy nagy zsákba, egy számlára, és abból mentek a kifizetések”

– fogalmazott Márki-Zay Péter, amire most a Magyar Nemzet videója is idéz. Emlékezetnek:

A magyar törvények tiltják, hogy pártok külföldről fogadjanak el pénzt. A baloldali pártok miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter azonban egy mozgalmat irányít. Ehhez a mozgalomhoz, az MMM-hez az Egyesült Államokból 2 milliárd forint érkezett.

Az amerikai törekvést kiszolgáló hazai szereplők között Bajnai Gordon volt kormányfő és Márki-Zay Péter azóta elbukott baloldali miniszterelnök-jelölt is felbukkan.

Az amerikai pénz útját pedig az a Korányi Dávid egyengette, aki jelenleg Karácsony Gergely, budapesti főpolgármester városházi tanácsadója, korábban Bajnai Gordont látta el tanácsokkal, s egyébként igen jó kapcsolatot ápol a Soros Györgyhöz köthető globális hálózattal.

A pénzből pártokhoz is juthatott, de a Bajnai-féle DatAdathoz, a kampányba bedolgozó céghez biztosan.

A választások után megmaradt pénzből azóta tüntetéseket finanszíroznak, és egy civil konzultációt indított a bukott baloldali miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter.

A Magyar Nemzet videóösszeállításában szereplő információk, összefüggések egy Magyarország szuverenitását súlyosan sértő külföldi próbálkozásról árulkodnak. A részletek világossá teszik, miért is vizsgálódik az ügyben a magyar titkosszolgálat, a rendőrség és az adóhivatal.

POLITIKA

Címkék:

election, Hungary, usa