Nem támogatják az elnököt az újrázásban a polgárok

A választók 66 százaléka nem szeretné, hogy a jelenlegi elnök újra elinduljon az elnökválasztáson 2024-ben. A közvélemény-kutatásból továbbá kiderült, hogy az embereket az infláció az abortusz és a fegyverpolitika érdekli leginkább.

POLITIKA 2022. NOVEMBER 9. 14:18

Arra a kérdésre, hogy szeretnék-e, hogy Joe Biden 2024-ben újra elindulna az elnökválasztáson, a kutatásban részt vevők 66 százaléka azt válaszolta, hogy nem, míg 30 százalék azt, hogy igen.

Eközben a félidős választások helyszínéről távozó szavazók 32 százaléka az inflációt tartja az első számú kérdésnek, huszonhét százalék mondta, hogy az abortusz a legnagyobb gondja, 12 százalék a bűnözés, 12 százalék a fegyvertartás, 10 százalék pedig a bevándorlást jelölte meg olyan problémaként, amely a leginkább foglalkoztatja.

A demokraták körében sem sokkal népszerűbb az elnök, tízből négy demokrata azt szeretné, ha Biden 2024-ben megint indulna az elnökválasztáson. A felmérés szerint a Biden megítélése is sokat változott a hivatala alatt: 43 százalék látja őt egy alapvetően pozitív szereplőnek, míg 50 százalék nem, emellett 51 százalék nem helyesli az elnök politikáját.

Bár a többség összességében azt jelezte, hogy nem szeretné, ha Donald Trump volt elnök újra indulna, Bidennel ellentétben Trump többségi támogatást élvez a bázisán belül és azok többsége, akik 2020-ban Trumpra szavaztak, szintén azt akarják, hogy újra induljon.

Októberben Biden az MSNBC ReidOut című műsorban adott interjú során elmondta, hogy szándékában áll 2024-ben újraindulni a választásokon, és felesége is támogatja az ötletet.

POLITIKA

Címkék:

joe biden, polls, support, united states of america