Orbán Viktor: Bátor és szokatlan döntéseket kell hoznunk a gazdasági növekedés 5,5 százalék fölé emeléséért

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerint "bátor és szokatlan" kormányzati döntéseket kell hozni a gazdasági növekedés 5,5 százalék fölé emeléséért, "de ha sikerül, akkor vissza tudjuk adni a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, jövedelemadót, amit 2021-ben befizettek". Erről a közösségi oldalára feltöltött videóban beszélt, miután az Országgyűlés megszavazta a jövő évi költségvetést.

GAZDASÁG POLITIKA 2021. JÚNIUS 15. 15:18

A kormányfő kedden a Facebook-oldalán közzétett videóban közölte, hogy az Országgyűlés délután elfogadta a magyar gazdaság újraindításáról szóló költségvetést.

Hozzátette, 5,5 százalékos gazdasági növekedést akarnak elérni, “a költségvetés ehhez jó alap, de önmagában nem elegendő”.

Úgy fogalmazott, “bátor és szokatlan kormányzati döntéseket kell hoznunk, hogy 5,5 százalék fölé emeljük a gazdasági növekedést, de ha sikerül, akkor vissza tudjuk adni a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, jövedelemadót, amit 2021-ben befizettek”.

A miniszerelnök egyúttal leszögezte, folytatják a 13. havi nyugdíj visszaadását, visszaépítését, a 25 év alattiak számára személyi jövedelemadó nélküli munkalehetőséget tudnak biztosítani, megegyezhetnek a vállalkozókkal, hogy 200 ezer forint legyen a minimálbér, és ismét csökkenthetik a munkát terhelő adókat.

“Nagy feladat, de nem lehetetlen. Hajrá, magyarok!” – zárta szavait a miniszterelnök.

GAZDASÁG POLITIKA

Címkék:

2022, budget, family support, gdp, Hungary, viktor orban