Orbán Viktor: Kanyarban előzünk, tovább erősítjük a magyar gazdaságot

Orbán Viktor: Kanyarban előzünk, tovább erősítjük a magyar gazdaságot

Elérkeztünk gazdaságpolitikánk harmadik szakaszához. Nehéz a helyzet de a magyar gazdaság újaraindítása fontos, szeretnénk másokat is megelőzve kanyarban előbbre jutni, mondta el Orbán Viktor magyar miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videóban, annak kapcsán, hogy kedden Üzbegisztánba utazik.

GAZDASÁG POLITIKA 2021. MÁRCIUS 30. 08:37

„Az egész ország harcol a koronavírus-járvány ellen, de közben nekünk fél szemünket a gazdaságon, a gazdaság újraindításán kell tartani. Nehéz a helyzet, de a magyar gazdaság újaraindítása fontos, Szeretnénk másokat is megelőzve kanyarban előbbre jutni”, mondta el Orbán Viktor.  

Kifejtette, a magyar kormány gazdaságpolitikájának első fázisa az volt, amikor külföldi befektetőket hívtak Magyarországra, hogy munkahelyeket és modern technológiát teremtsenek.

„A második szakaszban megerősítettük a magyar kis- és középvállalkozókat, hogy képesek legyenek a Magyarországon megtermelt termékeiket külföldön, export formájában eladni”, tette hozzá.

„Elérkeztünk a harmadik szakaszhoz, amikor a megerősödött magyar vállalkozások külföldön hoznak létre vállalkozásokat, hajtanak végre beruházásokat, és az ott megtermelt profitot fogják hazahozni Magyarországra, így fogjuk helyreállítani a magyar gazdaság pénzügyi egyensúlyát”, jelentette ki Orbán Viktor.

Hozzátette, ezért utaznak Üzbegisztánba, hogy bővítsék a magyar cégek üzleti lehetőségeit.

„Jönnek velünk a nagy magyar sikeres cégek – OTP – és a középvállalkozások is. Remélem sikeres tárgyalásokat folytatunk és a mai napon megerősítjük a magyar gazdaságot”, zárta videóját a kormányfő.

GAZDASÁG POLITIKA

Címkék:

Hungary, uzbekistan, viktor orban