Orbán Viktor: Mindenkit be tudunk oltani, aki regisztrált

Támadunk: ez az oltás, és mivel itt a harmadik hullám, védekezünk is közben. Ez a természetes, mindig azt tesszük, amit tenni kell, jelentette ki Orbán Viktor magyar kormányfő kedden a magyar Országgyűlésben, ahol elsősorban a járvány kezelésével kapcsolatban kérdezték a képviselők a miniszterelnököt.

GAZDASÁG POLITIKA 2021. MÁRCIUS 16. 18:33

Orbán Viktor azt mondta, mindig ahhoz alkalmazkodik kormány, ami éppen a helyzet, és hozzátette, a keleti vakcinák miatt minden lehetőségük megvan rá, hogy minden embert beoltsanak, akik regisztráltak.

„Mi leszünk az első európai ország, aki erre képes lesz”, mondta. A miniszterelnök vállalta, hogy mindent megtesz ezért, és arra kérte az ellenzéket ne beszéljék le az embereket az oltásról.

Ezzel kapcsolatban azt is elmondta, félmillió embert oltottak be a keleti vakcinákból, és így több százan nem vesztették életüket.

Az oltópontok kapcsán azt mondta, hogy Magyarországon 5005 háziorvosi, 629 kórházi és több mint 100 szakrendelői oltópont van. Ma vakcinából van hiány, és nem oltópontból, tette hozzá.

A kormányfő arról is beszélt, hogy őt is rendkívüli módon bántja, hogy nem érkezik elég brüsszeli vakcina, miközben fizettünk érte.

Itt vannak a kezemben az uniós szerződések, és nem lehet nyilvánosságra hozni, mert akkor jogállamisági eljárás indulna ellenünk, jegyezte meg.

https://v4na.com/politika/brusszel-tovabbra-sem-hajlando-kiadni-a-vakcinaszerz-deseket-43896/

A járvány okozta miatt bajbajutottak megsegítése kapcsán a miniszterelnök elmondta, a kormány úgy döntött, hogy 10 millió forintos kamatmentes hitellel segíti a vállalkozásokat, bértámogatást nyújtanak, elengedték a járulékokat, csökkentettek több adónemet és beruházási támogatást is adnak. Emellett három hónapig jár álláskeresési járadék, és a lejárta után közmunkát kínálnak.

Ezek alkalmasak arra, hogy a járványon gazdaságilag is túljussunk, jelentette ki Orbán Viktor.

GAZDASÁG POLITIKA

Címkék:

coronavirus, economy, Hungary, pandemic, parliament, prime minister, vaccine, viktor orban