Orbán Viktor politikai igazgatója üzent a svédeknek

Azt kérdezi a svéd miniszterelnök, hogy mi a baja a magyar parlamenti képviselőknek. Segítünk megérteni néhány példával – írta közösségi oldalán Orbán Balázs.

POLITIKA 2023. MÁRCIUS 24. 08:12

A magyar miniszterelnök politikai igazgatója Facebook-oldalán reagált arra, hogy Ulf Kristersson svéd miniszterelnök nem érti, hogy Magyarország miért döntött úgy, hogy különválasztja Svédország és Finnország NATO-csatlakozási kérelmét, és csak utóbbit hagyja jóvá.

Orbán Balázs bejegyzésében azt írta, „azt kérdezi a svéd miniszterelnök, hogy mi a baja a magyar parlamenti képviselőknek. Segítünk megérteni néhány példával”, majd ezekkel a példákkal folytatta:

2021. március 3.
Ulf Kristersson (a Mérsékelt Párt akkori vezetője, jelenleg miniszterelnök):
„Az EU számára a munka nagy részét továbbra is Magyarország fejlődésének megtörése, a magyar kormányra való nyomásgyakorlás és az egyre erősödő ellenzék támogatása jelenti.”
2021. június 30.
Jessika Roswall (a Mérsékelt Párt akkori uniós szóvivője, jelenleg EU-s ügyekért felelős miniszter):
„Most az EU egyértelmű fellépésére van szükség, és arra, hogy az új kondicionalitási mechanizmus leállítsa a Magyarországnak történő kifizetéseket.”
2022. május 10.
Johan Pehrson (a Liberálisok Párt akkori vezetője, jelenleg foglalkoztatási és integrációs miniszter):
„Magyarország idegengyűlölő és nacionalista kormánya továbbra is megsérti a jogállamiság elvét, és lemond Ukrajna támogatásáról.”
Bejegyzését zárva pedig azt írta: „Jó reggelt, Stockholm!”

POLITIKA

Címkék:

balázs orbán, Hungary, NATO, sweden