Összevert egy asszonyt és a férjét a baloldal árnyék-oktatáspolitikusa

A baloldal oktatáspolitikájának irányítását Magyarországon a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferencék „árnyékkormányában" a korábban garázdaságért elítélt képviselőjükre bízták. Ez a tény önmagában is erősen árnyalja a szakterületről szóló vitákban a baloldali megszólalások hitelességét.

POLITIKA 2022. NOVEMBER 7. 12:28

Sokat elárul a magyar baloldal oktatáspolitikai elképzeléseinek komolyságáról, hogy Gyurcsány Ferenc feleségének árnyékkormányában a „szakminiszteri” posztot egy garázdaságért korábban elítélt személyre bízták. Gyurcsányék oktatási „árnyékminisztere” ugyanis a Gyurcsány-párt szóvivője és parlamenti képviselője – egykor gimnáziumi tanár – Barkóczi Balázs, akit még Isaszeg MSZP-s önkormányzati képviselőjeként ítélt pénzbüntetésre a bíróság jogerősen, 2009-ben, írja a magyar Origo hírportál.

Az egyik sértett, F. S-né vallomásában elmondta, hogy Barkóczi Balázs 2006. április 3-án betört az isaszegi háza udvarába, ahol fenyegette és megverte őt, valamint a férjét. A mostani DK-s árnyékminiszter két másik férfivel együtt követte el a bűncselekményt, akik közül az egyik Barkóczi rendőrként dolgozó rokona volt.

A harmadik elítélt Barkóczihoz hasonlóan szintén MSZP-s politikus volt és 2006 őszétől magas rangú tisztséget viselt egy pest megyei önkormányzatban.

F. S.-né véleménye szerint a „vasvégű bottal” fenyegetőző és lökdösődő Barkócziék alkohol vagy kábítószer hatása alatt állhattak, a pontos indítékról pedig a következőképpen számolt be vallomásában: „kiabálásukból számomra azt derült ki, hogy azért akarnak minket fenyegetni, illetve bántalmazni, mert egy korábbi önkormányzati ügy miatt nekik nem tetsző határozatot hozott a bizottság.”

Az ügy további érdekessége, hogy a 2008-as első és a 2009-es másodfokú ítélet között Barkóczi Balázs rendőrként dolgozó tettestársa főkapitányi dicséretet és jutalmat is kapott, holott a 2006-os isaszegi garázdaság előtt kétszer is megrovásban részesült. Okkal merül fel a kérdés, hogy vajon a tettestársai révén kiváló MSZP-s kapcsolatokkal rendelkező B. R. (ez a rendőr monogramja) a politikai hátszele miatt kapott-e olyan főkapitányi dicséretet és jutalmat, amit a bíróság enyhítő körülményként vehetett figyelembe.

Ebben az időszakban Barkóczi Balázs már isaszegi MSZP-s önkormányzati képviselő volt, a harmadrendű vádlott pedig szocialista alpolgármesterként vett részt a pest megyei település irányításában.

A kormányfői tisztséget pedig az akkor még MSZP-s Gyurcsány Ferenc töltötte be. Ugyan bizonyíték nincs a főkapitányi dicséret és a jutalom politikai hátterére, de 2006 és 2010 közötti időszakban kétségkívül szoros politikai irányítás alatt állt a rendőrség – ahogy azt a 2006-os brutalitás is mutatja.

A garázdaságért elítélt oktatási „árnyékminiszter” egyébként tökéletesen megfelel a mai nemzetközi globalista baloldal elvárásainak, hiszen Gyurcsányék embere a Soros György-féle nyílt társadalom híve, támadta a rezsicsökkentést, nem tartja fontosnak a határvédelmet és támogatja az agresszív LMBTQ-lobbistákat.

POLITIKA

Címkék:

dk, ferenc gyurcsany, Hungary, klara dobrev, left