Szexfesztiválra költi az adófizetők pénzét Stuttgart

Az inflációs válság kellős közepén a német város a rászoruló családok helyett a világhíres tömeges pornófesztivál mellett tette le a voksát.

NAGYVILÁG POLITIKA 2023. DECEMBER 20. 06:01

A németországi Stuttgart városának regionális törvényhozói jóváhagyták a jövő évi pénzügyi költségvetést, amelyben harmincezer eurót különítettek el egy olyan szexfesztivál megszervezésére, amelynek keretében a rendezvény után egy titkos helyszínen szexpartit tartanak.

A fesztivált 2021 óta immár harmadszor rendezik meg a városban, a kormányzó szociáldemokraták szerint azért különösen fontos az esemény újraélesztése, mert a fesztivál rávilágít és fokozza a nemek közötti egyenlőségről szóló vitát.

A korábbi rendezvényeknek a Delphi Arthaus mozi adott otthont, és több mint ezer résztvevőt vonzottak. Az előzetes információk szerint a fesztivál alatt olyan felnőttfilmes vetítéseket is terveznek, amelyek a korábbi eseményeken óriási sikert arattak: például a Fuck Them All (B*szd meg mindet), valamint a What About My Butt? (Mi van a fenekemmel?).

A vendégek kedvező, 30 eurós áron jelentkezhetnek a szexfesztiválra, feltéve, hogy rendelkeznek egy nemrégiben kiállított, nemi úton terjedő betegségekre vonatkozó negatív vizsgálati eredményekkel.

A stuttgarti önkormányzatnál óriási vita robbant ki a szexfesztivált illetően, az ellenzéki törvényhozók azt kifogásolták, hogy az adófizetők pénzéből finanszírozzák a rendezvényt, miközben súlyos pénzügyi válság sújtja az egész országot. Ebből a harmincezer euróból rengeteg családnak és más rászoruló háztartásnak tudnának segíteni például a méregdrága közüzemi díjak finanszírozásában.

„Aki a pornófesztivált politikai prioritásnak tekinti Stuttgartban, az rossz világban él. A baloldali többség nehezen megkeresett adóforintokat éget el”

– jelentette ki Thrasivoulos Malliaras, a kereszténydemokraták helyi frakcióvezetője, akit a Bild című lap idézett.


A szociáldemokrata Jasmin Meergans azonban „feminista fesztiválnak” nevezte a rendezvényt, amely hozzájárul a szexualitás témája körüli tabuk megtöréséhez, valamint fontos párbeszédek kezdeményezéséhez is.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

festival, germany, sex