Új megvilágításba került Soros György davosi kijelentése

Az amerikai tőzsdespekuláns és Joe Biden aktív résztvevői voltak Ukrajna átalakulásának.

GAZDASÁG POLITIKA 2022. JÚLIUS 19. 18:10

Az orosz–ukrán háború és a Soros György magyar származású amerikai tőzsdespekuláns ukrajnai érdekeltségeiről szóló legfrissebb hírek új megvilágításba helyezik azokat a kijelentéseket, amelyeket Soros a májusi davosi Világgazdasági Fórumon tett. A Magyar Nemzet hívja fel a figyelmet a Tűzfalcsoport friss Facebook-bejegyzésére. Ebben rámutatnak, hogy az üzletember a fórumon a februárban kezdődött orosz–ukrán háborúról azt mondta:

Van egy ember, akit szoros szálak fűztek Ukrajnához. Ő nem más, mint Biden. Sőt, őt Ukrajna kapcsán ismertem meg igazán. Sokkal türelmesebb volt, mint én, amikor Porosenkóból demokratikus vezetőt próbáltunk faragni

– utalt Soros az előző ukrán elnökre, Petro Porosenkóra (2014–19). Az elhangzottak 8:13-tól az alábbi videón láthatók:

A Tűzfalcsoport írt épp a napokban arról, hogy Soros György ukrajnai NGO-inak ügyvezetői 2014-ben közreműködhettek Ukrajna oroszbarát – Porosenko előtti – kormányának eltávolításában, és kiszivárgott dokumentumok alapján ezt próbálhatták például titkos megbeszéléseken elősegíteni a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) és Soros ukrajnai szervezete, a Nemzetközi Reneszánsz Alapítvány (IRF) vezetőinek a találkozóin. Ezeken részt vett még az amerikai fejlesztési kormányügynökség (USAID) helyi igazgatója, az amerikai nagykövet és több ukrán kormánytag (például a külügy- és igazságügyi miniszter) is.

A 2014-es majdani forradalmat követően kormánytagokat is adott Soros birodalma Aivaras Abromavicius gazdaságfejlesztési és kereskedelmi miniszter, valamint Natalie Jaresko pénzügyminiszter személyében.

A jelenlegi ukrán kormány, bár kevésbé látványosan Soros-barát, de például tavaly októberben három ország álciviljeinek a fórumát éppen Kijevben tartotta a Soros-birodalom, ahol a kétnapos rendezvény résztvevőit a jelenlegi ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba üdvözölte – erősített rá Soros György befolyására nemrég a Kontra.hu is, mondván: az amerikai spekuláns építkezése 1990 óta folyamatos az országban. Mostanra pedig kiterjedt hálózattal rendelkezik nemcsak a civil társadalom, de a politika és a gazdaság terén is.

Arról a Magyar Nemzet is számtalan alkalommal beszámolt, hogy az Obama-elnökség idején

Joe Biden akkori amerikai alelnök fia, Hunter úgy lett a Burisma ukrán energetikai vállalat igazgatótanácsának tagja, hogy semmilyen releváns szakmai tapasztalattal nem rendelkezett.

Az utóbbi években megjelent sajtóinformációk szerint Washington komoly politikai nyomást gyakorolt a Petro Porosenko vezette kijevi kormányzatra. Biden alelnökként megfenyegette például az ukrán kormányt, hogy ha nem mozdítják el hivatalából a Burisma korrupciós ügyeiben vizsgálatot indító ukrán főügyészt, Kijev nem kapja meg a neki ígért egymilliárd dolláros amerikai hitelt.

Sőt, Igor Kirillov altábornagy, az orosz fegyveres erők sugár-, vegyi és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka márciusban azt állította: Hunter Bidennek a befektetési alapja, a Seneca Thornton részt vett az ukrajnai biolaboratóriumok finanszírozásában, amelyek Moszkva szerint részesei voltak a Pentagon ukrajnai biofegyver-programjának. Kirillov az ukrajnai biolaboratóriumi program további részvevői között sorolta fel az amerikai hadsereg mellett a már korábban említett USAID-et, a Soros Alapítványt, a szövetségi járványügyi hatóságot (CDC) és a tudományos felügyeletet biztosító kutatószervezetek közül a Los Alamos-i Nemzeti Laboratóriumot. Moszkva szerint a létesítményekben biológiai fegyvereket állítanak elő, Washington tagadja a vádakat.

GAZDASÁG POLITIKA

Címkék:

george soros, ukraine