Újabb gratulációkat kapott Orbán Viktor

A napokban Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök, illetve Shmuel Rabinowitz, a jeruzsálemi Nyugati Fal (Siratófal) és a szent helyek rabbija is gratuláló levelet küldött a magyar miniszterelnöknek, aki sorozatban negyedik, összességében pedig ötödik kormányát alakíthatja a V4-es államban.

POLITIKA 2022. MÁJUS 18. 15:24

Andrej Plenkovic Orbán Viktornak írt gratuláló levelében sok sikert kívánt magyar kollégájának a megszakítás nélküli negyedik kormányzati ciklusához – tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.
Szeretnék gratulálni meggyőző választási győzelméhez, és várom, hogy a lehető leghamarabb személyesen is üdvözölhessem
– írta a horvát miniszterelnök, kiemelve Magyarország és Horvátország hosszú közös történelmét és barátságát.
Andrej Plenkovic bízik abban, hogy a kétoldalú kapcsolatokat sikerül még jobban elmélyíteni Orbán Viktor következő kormányzati ciklusa idején is.
Ugyancsak levélben fejezte ki gratulációját Shmuel Rabinowitz, a jeruzsálemi Nyugati Fal (Siratófal) és a szent helyek rabbija. “A Siratófal imádkozói nevében” is megfogalmazott levelében a rabbi arról ír, hogy a magyarországi zsidó közösség az egyik legnagyobb és legpompásabb zsidó közösség, ma pedig Magyarország Izrael Állam egyik legfontosabb barátja Európában.

Ezek az útkeresés és csodavárás napjai az egész világon. A világ népei a változó valóságban igyekeznek kikövezni útjukat. Hiszem, hogy a gyökerekhez való visszatérés megadja azokat a válaszokat, amelyeket keresünk

– fejtette ki Shmuel Rabinowitz, aki az egész magyar népnek és Orbán Viktornak is sok évnyi áldásos munkát, jólétet, egészséget és örömöt kívánt.

Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktort 2018-as izraeli útja során Shmuel Rabinowitz rabbi kísérte a Siratófalnál tett látogatásakor.

POLITIKA

Címkék:

congratulations, Hungary, new government, reelection, v4, viktor orban