Baleset történt a Pride-on, többen megsérültek – videó

Baleset történt a Pride-on, többen megsérültek – videó

Több ezren vettek részt az LMBT egyesületek által szervezett rendezvényen, mely során leborult az egyik kamion egy eleme, maga alá temetve a felvonulókat. Többen is megsérültek, egy személyt kórházba kellett szállítani, a rendezvényt félbeszakították.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 14. 13:08

Nagy érdeklődés övezte a hétvégén Bordeaux-ban megrendezett Pride Felvonulást, melyet közel 5000, egész pontosan 4800 ember részvételével rendeztek meg LMBT egyesületek június 12-én vasárnap délután.

A rendezvényt azonban félbe kellett szakítani, mert baleset történt. A La Voix du Nord nevű helyi lap számolt be róla, hogy az egyik kamionra erősített szerkezet felső fém része elakadt egy út menti fa ágaiban és ráesett az épp arra haladó felvonulókra. Gironde megye prefektusa arról számolt be a sajtónak, hogy a balesetben hatan sérültek meg, közülük hárman, két nő és egy férfi olyan súlyosan, hogy őket kórházba kellett szállítani.

A helyszínen volt a Sud Ouest nevű lap munkatársa, Moreau Florence is, akinek elmondása alapján egy DJ épp a szerkezeten zenélt, amikor az elakadt a faágakban és leborult.

A bordeaux-i ügyészség az ügyben igazságügyi vizsgálatot indított, annak érdekében, hogy kiderítsék, az út menti fák ágai hozzájárulhattak-e a szerkezet leomlásához.

A város polgármestere, Pierre Hurmic nyilatkozott a történtekről az AFP hírügynökségnek, véleménye szerint nem valószínű, hogy az út fölé lógó faágak okozták a balesetet, de minden eshetőséget meg kell vizsgálni.

 

 

NAGYVILÁG

Címkék:

accident, bordeaux, france, pride, several wounded