Bárkivel szexelhetnek a gyerekek a miniszter szerint

Az esélyegyenlőségért felelős miniszterről nyilvánosságra került egy videó, amiben azt mondja, hogy a gyerekek bárkivel szexuális kapcsolatot létesíthetnek, akivel csak akarnak.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 27. 16:12

A spanyol kormány egyik tagja nemrégiben azzal került a figyelem középpontjába, hogy vérlázító kijelentéseket tett a gyermekekről és a szexuális beleegyezésről. Irene Montero, a 34 éves miniszter egy parlamenti ülésen ugyanis azt mondta, hogy “minden lánynak, fiúnak, gyermeknek ebben az országban joga van ahhoz, hogy megismerje a saját testét, joga van tudni, hogy beleegyezése alapján azt szerethet vagy azzal létesíthet szexuális kapcsolatot, akivel akar”.

Óriási felháborodás követte az esélyegyenlőségért felelős tárcavezető kijelentését, mivel Spanyolországban a szexuális beleegyezés alsókorhatára 16 év. Montero később kínos magyarázkodásba kezdett és azt állította, hogy ő csak azért kampányolt, hogy a gyerekek is részesülhessenek átfogó szexuális felvilágosításban, amely lehetővé teszi számukra, hogy a jövőben szabadon élhessék meg a szexualitásukat. Montero azonban az arcpirító magyarázkodással csak azt ismerte be, hogy a radikális csoportok gender ideológiáját szeretné átültetni a kormányzati intézkedésekbe.

Kritikusai azonban, akiket ő a szélsőjobboldal tagjainak nevezett, azzal érveltek, hogy kijelentései veszélyeztetik a gyerekeket, és sokan lemondásra szólították fel. “Irene Monteronak azonnal le kell mondania azok után a barbárságok után, amelyeket a spanyol kormány nevében terjesztett a gyermekek és felnőttek közötti szexuális kapcsolatokról. Rettenetes, hogy a spanyolok gyermekeinek védelme az ő kezében van” -írta Edmundo Bal spanyol politikus.

Santiago Abascal, a VOX párt elnöke pedig kijelentette, hogy sürgősen meneszteni kell a tárcavezetőt és végleg be kell zárni az általa vezetett minisztériumot, majd felszólította a minisztert, hogy “vegye le a mocskos kezét a gyerekekről”.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender ideology, lmbtq, pedophilia, spain, trans