Bocsánatot kért az iskola, amiért azt tanították a gyerekeknek, hogy az Iszlám Állam egy terrorszervezet

Egy muszlim szervezet felháborodott egy iskolai dolgozat kérdésén, ezért az iskola inkább bocsánatot kért az Egyesült Államokban.

NAGYVILÁG 2024. JÚNIUS 30. 04:31

A New Jersey-i Schuyler Colfax középiskola diákjait arra kérték, hogy egy feleletválasztós tesztben válasszanak ki egy olyan választ, amely megfelel a következő leírásnak: „Ez egy terrorszervezet, amely erőszakos cselekményeket követ el, kulturális műtárgyakat pusztít el, és életek kioltására buzdít annak érdekében, hogy elérje célját, a szigorú iszlám saría törvények szerinti globális uralmat”.

A válaszok között az Iszlám Állam, a perui Fényes Ösvény (a Perui Kommunista Párt), az al-Kaida és a Palesztin Felszabadítási Szervezet volt felsorolva, a helyes válasz az Iszlám Állam volt.

A teszt kérdése miatt a „Teaching While Muslim” (TWM) nevű muszlim csoport azzal kezdett vádaskodni, hogy „iskoláinkban újra és újra muszlim- és palesztin-ellenes érzelmeket, tanárokat és tartalmakat látunk”. „De nem engedhetjük meg, hogy ez így folytatódjon” – jelentették ki.

A csoport közösségi médiában közzétett bejegyzése a „muszlimellenes rasszizmus” és az „iszlamofóbia” hashtagekkel zárult.

Egy másik bejegyzésben a szervezet azt is kifejtette, hogy szerintük a teszt „tévesen sugallja azt, hogy a terrorizmus az ’Iszlám Állam’ alapvető része, és ’célja a globális uralom elérése a szigorú saría törvények alatt’”.

A csoport ezt „muszlimellenes gyűlöletnek” és „tényszerűen pontatlannak” minősítette, és azt kijelentette, hogy „ez az amerikai és cionista propaganda folytatása, amelynek célja a muszlimok ÉS a palesztinok elleni félelemkeltés”.

Ezt követően az iskola beadta a derekát, és kiadott egy közleményt, amelyben bocsánatot kért – hívja fel rá a figyelmet a Modernity amerikai hírportál.

„A kérdés sértő volt, és ellentétes a tisztelet, a befogadás és a kulturális érzékenység értékeivel, amelyeket a Schuylerben ápolunk” – áll a közleményben, hozzátéve: „Mindig prioritás a biztonságos tanulási környezet ápolása minden diák számára, függetlenül a háttértől vagy a hittől”.

„Elnézést kérünk az incidensért, és megértjük annak hatását és azt, hogy ez mélységes aggodalmat váltott ki egyesekben”

– fogalmaztak.

NAGYVILÁG

Címkék:

isis, school, usa