Lépéseket tesz a gyermekek részvételével zajló Drag Show-k ellen a kormányzó

Az állam kormányzója egy sajtótájékoztatón aggasztónak és az állam törvényeivel ellentétesnek nevezte, hogy gyerekek részvételével rendeznek Drag Show-kat.

NAGYVILÁG 2022. JÚLIUS 31. 09:58

Florida állam kormányzója, Ron DeSantis kedden panaszt nyújtott be Miamiban található R House étterem és bár ellen, mert a vendéglátóhely olyan drag show-t rendezett, amelyen kiskorúak is részt vehettek. A hónap elején egy olyan TikTok-videó került nyilvánosságra, amelyen egy kisgyermek látható, akit egy szinte meztelen transznemű drag queen vezet körbe az R House egyik rendezvényén. „Ezeknek az embereknek börtönben a helyük” – írja bejegyzést megosztó Lauren Chen.

A kormányzó a panaszban azt írta: „a fent említett előadások jellege, különösen – ha kisgyermekek jelenlétében zajlanak – megrontja a közerkölcsöt és felháborítja a közvéleményt”. DeSantis szerdán egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy „ami az R House-ban történt, az nincs összhangban Florida állam törvényeivel és politikájával.

„A nyomozás során eddig az derült ki, hogy nem csak hogy gyerekek járnak a meghirdetett Drag Show műsorokra, hanem van gyerek menü is a bárban. Úgy gondolom, hogy a szülőknek – különösen a társadalom történelmének ebben az időszakában – azt kellene lehetővé tennie, hogy a gyerekeik óvodába járhassanak, rajzfilmeket nézhessenek, egyszerűen csak gyerekek lehessenek anélkül, hogy állandóan valamilyen szexuális propagandát nyomnának le a torkukon. Mi ezért küzdünk”

– mondta DeSantis.

A nyomozók arról számoltak be, hogy legalább két időpontban gyermekek is jelen voltak a drag show-kon, és nem megfelelő helyzeteknek voltak kitéve. A nyomozók a bár közösségi oldalait is átnézték, és több olyan képet és videót találtak, amelyeken gyermekek is részt vettek olyan eseményeken, ahol transzvesztiták léptek fel. Az említett bárnak 21 napja van arra, hogy válaszoljon a panaszra, vagy fegyelmi eljárással kell szembenéznie az események miatt.

Amint arról a V4NA korábban már beszámolt, Texasban több mint száz felháborodott ember gyűlt össze a Hamburger Mary’s nevű étterem előtt, hogy felhívják a figyelmet a vendéglátóhely bizarr szokásaira. A Hamburger Mary’s ugyanis egyike azon éttermeknek, ahol rendszeresen tartanak olyan műsorokat, amelyekben alulöltözött transzvesztiták táncolnak a vendégek asztalainál. A tüntetők azt kifogásolták, hogy az étterem olyan villásreggelit szervezett, amelyen drag queenek táncoltak a vendégeknek, köztük kisgyerekeknek. Tayler Hansen, a Next News Network riportere is részt vett az eseményen, ahol felnőtt férfiak parókával, sminkkel, jelmezzel és műmellekkel erotikus táncokat adtak elő.

A járókelők “Védjük meg a gyerekeket!” és “A drag queenek nem a gyerekeknek valók!” feliratú táblákkal tüntettek az étterem előtt, nem sokkal később azonban ellentüntetők is megjelentek a helyszínen, akik azt skandálták, hogy “Jézus is női ruhát viselt”.

NAGYVILÁG

Címkék:

children safety, drag queen, drag show, florida, gender ideology