Liz Truss bejelentette, befagyasztják a háztartások energiaárait

Az új brit miniszterelnök, Liz Truss egy rendkívüli, 150 milliárd fontos intézkedéscsomag részleteit ismertette, amellyel többek között befagyasztják a háztartások energiaárait.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 8. 14:21

Rendkívüli, 150 milliárd fontos intézkedéscsomagot jelentett be az új brit miniszterelnök, Liz Truss, amellyel többek között befagyasztják a lakossági energiaárakat.

A kormányfő által az alsóházban ismertetett cselekvési program alapján októbertől 2500 font lehet a felső határa a háztartások által fizetendő éves energiadíjnak. Ez körülbelül 1000 fonttal alacsonyabb annál, mint amekkorára az országos energiafelügyeleti hatóság előzetes tervei alapján októbertől nőttek volna a családi rezsitarifák. Az intézkedés 2024 októberig lesz érvényben, ismertette Liz Truss.

Érthető, hogy a nem rég kinevezett miniszterelnök a lakosság segítségére siet: egy korábbi felmérés szerint a britek mintegy 23 százaléka tervezte azt, hogy idén télen nem kapcsolja be a fűtést a magas energiaárak miatt, az arány a 18 év alatti gyermekes szülők körében pedig még magasabb, 27%-os volt. Összességében a válaszadók 69%-a mondta azt, hogy kevesebbet kapcsolná be a fűtést a magas energiaárak mellett.

NAGYVILÁG

Címkék:

energy crisis, energy prices, frozen, government, great britian, liz truss