Megregulázná az illegális bevándorlást a brit belügyminiszter

A brit belügyminiszter egy amerikai think tankbe tett látogatása során arról beszélt, hogy kormány és a tárcája is komoly erőfeszítéseket hajt végre annak érdekében, hogy megállítsa az illegális bevándorlók La Manche-csatornán való átkelését.

NAGYVILÁG 2023. OKTÓBER 1. 21:07

A brit belügyminiszter Suella Braverman, a washingtoni American Enterprise Institute agytröszt által szervezett előadáson ismertette a migránsválság kezelésére vonatkozó terveit, és reformokat szorgalmazott.

Beszédében Braverman megkérdőjelezte, hogy a modern menekültjog alapja, az ENSZ 1951-es menekültügyi egyezménye még mindig aktuális, és megfelel-e a mai kornak, kijelentve, hogy pusztán az, hogy valaki meleg vagy nő, önmagában nem lehet elég ahhoz, hogy a nemzetközi menekültjog alapján védelemben részesüljön.

Csak az elmúlt évben több tízezer migráns jutott el az Egyesült Királyságba, annak ellenére, hogy Boris Johnson és Rishi Sunak is törvényt fogadott el, és a miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy megállítja a hajókat.

Braverman korábban elégedetlenségét fejezte ki az Emberi Jogok Európai Egyezményével, annak értelmezésével és az azt követő, olyan politikákra gyakorolt hatásával kapcsolatban, mint például a ruandai kormány kitoloncolási rendszere.

A politikus azzal érvelt, hogy a menekültek meghatározására vonatkozó tesztek megváltoztak, és csökkentették a menedékjog iránti kérelem küszöbét.

A miniszter azt is megjegyzi, hogy az ENSZ-egyezményt a második világháború borzalmai után hozták létre, és akkor Európára összpontosított, de több mint 70 évvel később, ma már egészen más időket élünk a politikus szerint, majd Nick Timothy és Karl Williams elemzésére hivatkozott, amely szerint elméletileg legalább 780 millió embernek van joga más országba költözni az ENSZ 1951-es egyezménye alapján.

„A jelenlegi status quo, amely szerint az emberek több biztonságos országon keresztül utazhatnak, sőt, akár évekig is maradhatnak biztonságos országokban, miközben a választott célországba próbálnak eljutni, abszurd és fenntarthatatlan” – jegyezte meg a miniszter.

NAGYVILÁG

Címkék:

illegal migrants, migration, uk, united kingdom